A középmezőny reális cél volt

Dobos Sándor elégedett az idénnyel

Felnőtt csapatunk a 2016/2017-es bajnoki szezonban az NB III Nyugati csoportjában a 10. helyen végzett. Az őszi idényünk valamivel jobban sikerült, mint a tavaszi, de az alapvető célkitűzést a biztos bennmaradást teljesítette a csapat. Vezetőedzőnket, Dobos Sándort rövid értékelésre kértük. 

- Az egész évet tekintve a szereplésünk mindenképen pozitív. Sajnos egy sérüléshullám elért bennünket tavasszal, ami nagyban befolyásolta a szerepésünket. Az ősszel 26 pontot szereztünk, ami mindenképpen dicséretes, míg a tavaszi 17 pont a fentiek miatt lett kevesebb az elvárhatónál. A megszerzett 43 ponttal a középmezőnyben végeztünk, ami megfelel az előzetes terveinknek. Azt látni kell viszont, hogy az őszi kiváló teljesítményhez az is kellett, hogy a riválisainkat idehaza fogadtuk és be is húztuk azokat a meccseinket. Tavasszal viszont mi utaztunk hozzájuk, és akadt egy hónap, amikor nem is játszottunk itthon és nem is tudtunk pontokat szerezni. 

Vezetőedzőnk a munkában hisz, aminek ki kell jönnie a csapatból…

- A munka benne volt a fiúkban és végig tudtam, hogy megszerezzük azokat a pontokat, melyek szükségesek ahhoz, hogy elkerüljük az alsóházat. Olyan csapat vagyunk, amely a maga településén nem az első számú együttes. Mindezt csak azért említem, mert tapasztaltam a riválisoknál, hogy ez mennyit számít. Emellett a múlt nyáron a klubnál történt átalakulás miatt sem volt zökkenőmentes a rajtra való készülődés, ám később minden ment a maga útján. A klub vezetői megfeszített munkával biztosították a csapat szereplését és az önkormányzat is támogatott bennünket.

Mit hozhat a következő időszak? 

-Reményeim szerint együtt marad az idei csapat és nem lesz távozónk. Igazolásokban gondolkodunk, de erről még korai beszélni. Mindig előre gondolkodunk, így mostanra hat, a saját utánpótlásból érkezett fiatallal dolgozunk, akik teljes értékű tagjai a keretnek. Továbbra is a legfontosabb célunk az NB III-as tagság megőrzése. Ha a költségvetésünk alapján az első tíz közé sorolnának bennünket, én sem a bennmaradásról beszélnék. A vezetőink mindent megtesznek a klubért, de a lehetőségeink nagyban nem változnak. Ezért vagyunk olyan csapat, amely az egységében bízik, ha kell, racionális futballt játszik. 

A csapat felkészülése július 10-én kezdődik és az augusztus 13-i kezdésig több edzőmérkőzés is szerepel a programban a fizikai és taktikai felkészülés mellett. 

2017. július 2. Tarr Andráshida SC

megosztás