A közösség és a kohézió remek volt!

Dobos Sándor értékel

Nehéz, de mégis sikeres szezonon van túl labdarúgó csapatunk. Az NB III Nyugati csoportjának a 6. helyén végeztek a fiúk, ami túlszárnyalja az év elején megfogalmazott elvárásokat. Dobos Sándor egy szerethető és összetartó együttest rakott össze. A vezetőedzőtől a remek szezon után a siker titkáról érdeklődtünk:

- Sokan kíváncsiak mi a titkunk, de nem tudtam akkor és most sem konkrét példákat mondani, ezt meg kell élni, napról napra. Átgondoltan kell döntéseket hozni. Az edzéseken és a mérkőzéseken a szakmai, a mindennapokban a működési dolgokban. Dönteni kell, ha többször sikerül jól, mint rosszul, akkor van esély a sikerre. Talán ez a lényeg. A csapat megértette, elfogadta és megvalósította a célkitűzéseket. A vezetés pedig a sikeres szereplés feltételeit biztosította, áldozatos, komoly munkával.   

Mennyire sikerült a fiatalokhoz nyúlni, megismertetni velük az NB III légkörét? 

- A keretünkben sok fiatal van, nem véletlenül. A terv az volt, hogy ebben az évben is már egyre több szerepet kapjanak. A sérülések egy kicsit áthúzták a számításainkat, hiszen Kónya Szilárd keresztszalag szakadás miatt szinte az egész évet kihagyta. Ferencz Zoltán egy közepes ősz után robbanhatott volna tavasszal, de őt is a sérülés gátolta a téli felkészülésnél, így hátrányból indult tavasszal. Szabó Martin szépen bontogatja, szárnyait nagy értéke lehet majd a csapatnak, mint ahogy Fülöp Soma is. Takács Soma tanulmányai miatt kevesebb edzésen vett részt, mint kellett volna így egy kicsit hátrányban volt, de amikor játszott nem okozott csalódást. A tavasz folyamán velünk edzettek a kiöregedő ifistáink kéthetes váltásokban, így ők is képben vannak. Nekik is megvannak az esélyeik, csak egy kis türelemre van szükségük, elsősorban önmagukkal szemben.

Miben sikerült előrelépni az elmúlt szezonhoz képest és miben kellene még javulni? 

- A közösség, a kohézió jó volt ez volt az alap. A játékunk fejlődött, már képesek vagyunk bárki ellen labdát birtokolni, ha akarunk. Ennek a szintnek is megvannak a veszélyei, ezeknek a kiküszöbölése, elhárítása lesz a következő feladat, amit meg kell oldanunk a csapatjátékban. Remélem a keret döntő részét képesek leszünk együtt tartani, akkor ezen dolgozunk majd, ha nem akkor ismét egy szinttel  lejjebb kezdünk és építkezünk megint újra.

Hogy alakulhat a következő időszak? 

- A keret most pihenőn van, majd július elején találkozunk újra, és kezdjük a munkát, majd meglátjuk melyik szintről. A vezetőség azon dolgozik a támogatókkal karöltve, hogy ne kelljen a csapat építésben visszalépnünk, hanem folytatni tudjuk a megkezdett utat. Remélem, a körülményeink lehetővé teszik, hogy előre gondolkodhassunk. Ez a csapat, ez az egyesület, ez a közösség, ez a szurkolótábor megérdemelné a nagyobb odafigyelést, hiszen értéket teremtő, komoly munkát végez. 

Szép volt fiúk!

2018. június 22. Tarr Andráshida SC
 

megosztás