A nyolcadik sorozat döntött Zalalövőn

A Magyar Kupa 2. fordulójában már csapatunk is bekapcsolódott a küzdelmekbe. Az ellenfelünk a megyei I. osztályban masszív középcsapatnak számító Zalalövő együttese volt. 

Szalai-Edelholz Zalalövő TK - Tarr Andráshida SC 0-0 (0-0) bü: 6-7
Zalalövő, Jv: Bors B.

Tarr Andráshida SC: Kiss B. - Horváth E., Kalamár M., Fábián K.,  Cséber K. (Bekes G.), Molnár A. Czafit B. (Csongár P.), Szabó M., Temlén M. (Bencik D.), - Tóth L., Színai B.. Edző: Dobos Sándor.

Némi ismerkedés után fokozatosan vettük át a kezdeményezést a mérkőzésen. Jöttek sorban a helyzetek is. A 30. percben Molnár András kapott jó labdát a jobb szélen, majd egy remek csel után Szabó Martinhoz passzolt, akinek lövését lábbal hárította a hazaiak kapusa. A 36. percben egy balról belőtt labdánál mentettek nagyot a hazai védők. A hajrában a Zalalövőnek is volt lehetősége a gólszerzésre, de ahogy mi, úgy ők sem tudták értékesíteni a helyzeteiket. 

A fordulás után mindkét csapat aktívan kezdett, de kevés helyzetet alakítottak ki. A 60. percben Tóth László vállalkozott egy csel után lövésre, de a 16 méterről leadott löketre Dóra kapus odaért a bal sarokba. Három perccel később Szabó Martin egy hosszú indítással lépett ki a védők között, de az ígéretes helyzet kimaradt. A hátralévő időben a feszültég nőtt a pályán, de gólt nem tudtak szerezni a csapatok. 

Következhettek a büntetőrúgások. Mindkét oldal magabiztosan lőtte a büntetőket. Kiss Bence a harmadik sorozatban bravúrosan hárított. A 17 éves Benczik Dániel csereként lépett pályára, de pontosan végezte el a tizenegyesét. A döntő találat a nyolcadik sorozatban született, amikor Fábián Kristóf találatával kiharcoltuk a továbbjutást. 

Dobos Sándor:- Nagyon örülök a győzelemnek, ami a csapat erejét mutatja. Az ilyen csaták erősítik a csapategységet és növelik a fiúk magabiztosságát és önbizalmát. 

A harmadik fordulót augusztus 28-án rendezik, ahol a tét már a főtáblára kerülés. 

2019. augusztus 15. Tarr Andráshida SC

megosztás