A Zalaszentgrót legyőzése főtáblát ér csapatunknak

A Magyar Kupa megyei selejtezőinek harmadik körében a Zalaszentgróti VFC volt az ellenfelünk. A mérkőzés tétje a továbbjutás mellett a kupa - főtáblára való kerülés volt.

Tarr Andráshida SC- Zalaszentgróti VFC 4-1 (1-0)
Andráshida, Jv: Kiss Norbert

Tarr Andráshida SC: Orbán – Horváth, Balla, Kalamár, Fábián (Cséber), - Szabó, Czafit, Csongár (Molnár), Temlén, - Színay (Bakó), Tóth. Edző: Dobos Sándor

Gólszerzők: Tóth, Szabó, Színay, Bakó, ill: Ferenczi

A kezdeti tapogatózás után a vendégek voltak valamivel aktívabbak, de kevés helyzet jellemezte a mérkőzést. A 22. percben jobb oldalon vezethettünk támadást és a középre passzolt labdát Tóth László remek lövésével jutatta a vendégek kapujába (1-0). A 38. percben tovább növelhettük volna az előnyünk. Fábián egy jó csellel húzta meg a bal szélt és a középre ívelését Szabó lőtte kapura, de Tóth Zsolt bravúrral védett. 

A második félidő elejét megnyomták a fiúk. A 49. percben Tóth kapott remek indítást a jobb szélen és a védőjét lerázva lőtt, majd a kipattanót Szabó lőtte a hálóba (2-0). A gól teljesen megzavarta a vendégeket, míg csapatunk egyre magabiztosabban játszott. A 60. percben hosszú indítással lépett ki Színay a leshatáron és a kapusra vezetve szerezte meg a harmadik gólunka (3-0). Nem volt megállás és a 68. percben, a mindössze egy perce pályára lépő Bakó Barnabás kapott indítást a bal szélen és egy remek lövéssel, szinte első érintésből lőtte ki a hosszút (4-0). A hajrában visszaesett a játékunk és egy előreívelésből Ferenczi szépített a 79. percben. 

Második félidei, remek játékkal megérdemelten jutottunk a Magyar Kupa főtáblájára. 

Dobos Sándor:- A megyei első osztály egyik meghatározó csapata ellen az első pillanattól élesek voltunk. Az első félidőben még nehezen szövögettük a támadásainkat, míg a második félidő elején 20 perc alatt eldöntöttük a továbbjutás sorsát. Voltak a mérkőzésnek pozitív és negatív szakaszai. Gólokat lőttünk, mindet akcióból, ez nagyon pozitív. Másfelől a védekezésünk, főleg a középpályán nagyon hézagos volt. Sokat kell még gyakorolnunk, hogy stabilak tudjunk lenni. A célunkat elértük, a főtáblára jutottunk. 

A bajnokságban nehéz mérkőzés vár Dobos Sándor fiaira, hiszen az elmúlt évek meghatározó csapata a Lenti látogat Andráshidára vasárnap 17 órától.

2019. augusztus 29. Tarr Andráshida SC
 

megosztás