Bízunk magunkban, a közösségben!

Két esztendő után újra az NB III Nyugati csoportjában kezdhetjük az előttünk álló szezont. Nem készülünk könnyű idényre, de szeretnénk megragadni az osztályban. 
A felkészülésről, az előttünk álló feladatokról Dobos Sándor vezetőedzőt kérdeztük:

- A felkészülésünk sajnos rendhagyó lett az ismert tragédia miatt. Az első két hétre nagyon rá nyomta bélyegét és még mindig érezteti hatását. Azt gondolom most már mindig velünk fog maradni az állandó belső félelem. Ez az érzés most már elkísér bennünket ugyanúgy, mint a társunkra való soha el nem múló emlékezés. A felkészülés alatt a játékosaink jól dolgoztak és meg volt a kellő figyelem is. Heti négy-öt alkalommal edzettünk és játszottunk négy gyakorló mérkőzést. Edzéseken a játékgyorsaságra, fektettünk nagyobb hangsúlyt. Ami nem tévesztendő össze a kapkodással. Ezen kellett sokat dolgozni, és kell is még ezután is folyamatosan. Azt kell megtanulnunk és alkalmazni, hogy mit, mikor és miért csinálunk. A tudatosságot kell minél mélyebben beleágyazni a játékunkba.

A szerencse mellénk állt és játék nélkül, egyenes ágon jutottunk a magasabb osztályba. 
- Abban az osztályban, ahova jutottunk sok múlik a tapasztalaton. Sok mindent lehet pótolni edzésekkel, de a rutint nem adják idő előtt. Ezért vannak csapatok, akik igazolással megveszik a tapasztalatot. Ez sokba kerül. Mi nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezt megengedhessük magunknak, ezért tehetséges és fejlődni akaró játékosokat igazoltunk. Olyanokat, aki hasonlóak a mi játékosainkhoz és akarnak azokkal az elvekkel azonosulni, amik bennünket vezérelnek.

A szezon célja: biztosítani helyünket a következő bajnokságban is az NB-III-as mezőnyben.
-Természetesen én is tudnám mondani és hangoztatni azt, hogy meghatározó csapat akarunk lenni, és többet akarunk, mint szimpla bennmaradás, és hogy mindezt látványos domináns támadó focival fogjuk elérni, hogy csak a győzelem elfogadható minden mérkőzésen, és lehetni sorolni. Tudom, hogy sokszor az edzőknek ezeket a köröket meg kell futniuk, de én e körök futása helyett is már a feladatra szeretnék fókuszálni. A realitás az, hogy minden pontért nagyon sokat kell dolgoznunk és minden pontot nagyon meg kell majd becsülnünk. Abban az esetben, ha ez így lesz, akkor össze tudjuk szedni majd a kellő pontmennyiséget.

Dobos Sándor elmondta, hogy bízik a játékosaiban, a klubban, a józan észben, és a szerencsében. Mert az is kell majd.
-Azt mondják a szerencse az, amikor a felkészültség találkozik a lehetőséggel. Mindig azt mondtam játékosaimnak, hogy keményen és sokat kell dolgozni. A keret ezt megértette, és hajlandóak voltak erre, képesek voltak áldozatokat hozni. Ezért vannak most az NB-III-ban. Most alkalmuk lesz megmutatni magukat, a magasabb osztályban. Remélem élnek a vele és megragadják a lehetőséget, és   nagyon jó teljesítményt fognak kitenni a pályára, és  ami lehetőleg pontokban realizálódik. Mert ez a legfontosabb, a pontok gyűjtése. Jó játékkal vagy sem, az első olvasatban mindegy. A pontszerzés a lényeg. Amikor ez jó játékkal párosul, akkor azt egy tökéletes napnak nevezhetjük. A klub és a kiszolgáló személyzet minden meg fog adni ehhez, a lehetőségeihez mérten.

Vasárnap (aug.1.) a nyitó fordulóban a Gyirmót FC Győr II. csapatát fogadjuk. 
-Az első mérkőzésünk fontos mérkőzés lesz, hiszen egy jó eredmény nagy lökést tudna adni a csapatnak. A legtöbbet kell kihozni a találkozóból.
Mint már mondtam itt minden pontnak nagy jelentősége lesz a végelszámolásnál. A csapatnak harmincnyolc mérkőzése lesz arra, hogy a kellő pontmennyiséget összehozza. Jó lenne már az első mérkőzésen elkezdeni a gyűjtögetést, az lenne az igazi bravúr, ha ez mindjárt három lenne. 

Hajrá Hida!

2021. július 29. Tarr Andráshida SC

megosztás