Bozsik program - ősz

A visszatekintésünk 3. részében a Bozsik program alakulására tekintettünk vissza.

A Bozsik Egyesületi program keretei között megvalósuló rendezvények lebonyolítása nem volt ismeretlen feladat az Andráshida SC számára. Az elmúlt években Kovács Jenő szakágvezető irányítása mellett nagy gyakorlatot szereztünk a rendezésben hisz folyamatosan rendeztünk Bozsik tornákat. Emellett a nyáron a szervezői vonalunk sokat erősödött Balatoni Bea sportszakember munkába való bevonása következtében.

Az őszi tornákat és fesztiválokat is zökkenőmentesen sikerült lebonyolítani, minden adott volt a megnövekedett feladat ellátásához mivel a hazai pályánk az Andráshida SC Sportcentruma minden kritériumnak megfelel - kihangosítás, pályák, kapuk mennyisége. Nem beszélve arról, hogy több önkéntes és a felnőtt NB III-as csapatunk játékosai is segítették a munkánkat. Az indulásnál néhány „D” egyesületünknek voltak nehézségeik ezért mindjárt az első fesztiválunkat el kellett halasztanunk mivel a sportorvosi kapacitás nem tudott lépést tartani a csapatoktól érkező kérelmekkel.

Mindenben - mint sportorvosi és egyéb felmerülő problémákban - próbáltunk a csapatok segítségére lenni. A felkészítő edzők és egyesületi vezetők részére tartott megbeszéléseken az adminisztrációs feladatokról és a lebonyolítás menetéről is tartottunk tájékoztatást, mert úgy gondoljuk és hiszünk is benne, hogy a sikeres közös munka egyik alappillére a hatékony kommunikáció. Ennek eredményeképpen az Andráshida SC Körzetközpontba rendelt minden egyesület maximális részvételt és folyamatosan bővülő létszámot tudott produkálni a rendezvényeken.

Itt szeretném megköszönni minden felkészítő edző és egyesület vezető munkáját! Figyelemre méltó volt a Körzetközpontunkhoz tartozó csapatokat elkísérő szülők magas száma. Külön köszönjük, hogy biztosítják, hogy gyermekeik részt vegyenek ezeken a tornákon és önfeledten focizzanak.

Az körzetünkhöz tartozó klubok többségéhez már hosszú, több évtizedes sportbaráti kapcsolat köti egyesületünket. A tavasz és az ősz folyamán a személyes találkozásinkon tartottuk a kapcsolatot, mértük fel az igényeket, hogy minél jobban megismerhessük a klubok mindennapjait, nehézségeit mind szakmai és mind szervezeti oldalról és a lehető legszorosabb – nem csak – sportszakmai kapcsolatokat tudjunk kialakítani. Azt látjuk, hogy a hozzánk tartozó egyesületek a lehető legtöbbet próbálják kihozni a lehetőségeikből és folyamatosan keresik a fejlődési pontokat. Ebben is segítjük őket a korrekt partneri viszonyt kialakítva és nem kihasználva pozíciónkat.

Azt tudjuk, hogy nehéz, de egyben szép feladatot vállalt egyesületünk! A „feladatot” – ebben ugyanolyan fontos a gyermekek elégedettsége – a magunktól is elvárt magas színvonalon végezzük segítve ezzel a magyar labdarúgás és a körzetünk labdarúgásának fejlődését. Mindez azért is fontos, mert az elmúlt évtizedekben az utánpótlás nevelésünk központi eleme volt a kornak megfelelő szakmai munka mellett az emberi oldal előtérbe helyezése.  Meggyőződésünk, hogy enélkül nincs igazán jó és a közösségben is gondolkodni tudó labdarúgó. Mindez a mai napig az Andráshida SC erősége és ereje, mely oly sok sikert hozott a számunkra.

A körzetközponti munkában ezen elv mentén szeretnénk folytatnia megkezdett munkát, amellett, hogy a központi alapelveket maximálisan beépítjük a szakmai munkába.

Köszönjük mindenkinek a támogatást, segítséget! Találkozunk tavasszal!

Hajrá HIDA!

megosztás