Bravúrgyőzelemmel kezdtük a szezont

Idegenbeli sikerrel kezdtük a 2020/2021-es megyei 1 osztályú bajnokságot. 

A Teskánd elleni kupabúcsú még ott lebegett a levegőben, amikor a tavalyi szezonban is remekül teljesítő Gyenesdiás csapatához látogattunk. A fiúk mindenre rácáfoltak és nagyszerű győzelmet ünnepelhettek a lefújás után. 

Kinizsi SK Gyenesdiás–Tarr Andráshida SC 1–2 (0–2)
Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Varga P.

Tarr Andráshida SC: Czirjék – Hegedüs (Bekes), Fábián, Kalamár, Horváth E., Kovács L. (Fülüp), Csongár (Szinay), Temlén, Czotter, Tóth L. (Németh R.), Szabó M. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Tóth B., ill. Kalamár, Tóth L.

Kiállítva: Kovács D. (94., Gyenesdiás). 

A csapat határozottan kezdte a mérkőzés, sokat birtokoltuk a labdát és helyzeteket alakítottunk ki. Fokozatosan kerültünk fölényben és a 13. percben megszereztük a vezetést. Szabó jobb felsőbe tartó lövését védte a hazai kapus, de a kipattanónál már nem volt esélye, amit Kalamár helyezett a kapuba (0-1). Negyed óra kellett az újabb találatig: saját térfelünkről felívelt labdával Tóth került helyzetbe és szép lövéssel növelte előnyünk (0-2). 

A fordulás után is maradt a meddő mezőnyfölényünk. A 70. percben szépen felépített hazai támadásban a labda körbejárt a támadók lábán és végül Tóth B. szépített (1–2).A hajrában a hazaiak is megmutatták igazi arcukat, de szerencsére a fiúk jól állták a rohamokat és az egyenlítés elmaradt.

Dobos Sándor:- Jól kezdtük az első félidőt, sok helyzetünk is volt. Ezt a játékrészt a lehetőségek alapján reálisan 3-1 re kellett volna hoznunk, és emberelőnyben kellett volna pihenőre vonulni.  De a nyilvánvaló kiállítás elmaradt a hazai oldalon. A második játékrész elején több óriási lehetőséget hagytunk kihasználatlanul, ekkor eldönthettük volna a mérkőzést. Sajnos nem tettük, így a végjáték szoros lett. A mérkőzés ezen szakaszában nagyon fiatal csapattal voltunk a pályán, de játékosaink kitűnően küzdöttek. A mérkőzés nagy részében mutatott jó játéknak, és az utolsó húsz percben is kitartó, lelkes hozzáállásnak köszönhetően, értékes három ponttal gazdagodtunk, egy jó csapat otthonában.

fotók : Temlén Ferenc

2020. augusztus 17. Tarr Andráshida SC

megosztás