Czigola Zsolt az U19-es csapat edzője

Sorozatunkban bemutatjuk az utánpótlás csapataink edzőit. Elsőként Czigola Zsoltot az U19-es csapat edzőjének bemutatkozása!

Labdarúgó edzői pályafutásomat utolsó éves főiskolai hallgatóként - a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán testnevelés-népművelés szakon végeztem -  a szombathelyi Spartacus Styl megyei I.osztályú egyesület U 14-es csapatánál kezdtem.

A diploma megszerzése után 1989-ben kerültem a ZTE FC utánpótlásába, ahol az eltöltött tizenhat év alatt szinte minden korosztállyal (U7-Junior) dolgozhattam, kiváló kollégáktól tanulhattam, rengeteg tapasztalatot és emléket kaptam. Az itt eltöltött időszakban végeztem el az UEFA rendszerű edzőképzés „B” tanfolyamát, majd 2004 évben „A” licencet szereztem. Természetesen a tanulás nem fejeződött be, azóta is folyamatosan képzem magam, igyekszem a legkorszerűbb ismereteket megszerezni.

Köszönhetően a kiváló szakmai és támogatói háttérnek 2003/2004-es bajnoki szezonban, szoros versenyben az MTK Sándor Károly Akadémiát megelőzve a ZTE FC U17 korosztályával bajnoki címet nyertem és a Magyar Labdarúgó Ligától az „Év utánpótlás edzője” kitűntetésben részesültem. Büszke vagyok az elért eredményre, de akkor örültem igazán, ha valamelyik játékosom bemutatkozhatott az NB I-es felnőtt csapatban vagy akár a Magyar válogatottban.

A következő állomás: 2006 évben elvállaltam a Körmend FC felnőtt csapatának szakmai irányítását. Első alkalom volt, hogy felnőttekkel dolgozhattam. Másfél évet töltöttem el a klubnál ahol először sikerült a bennmaradást elérni majd stabil középcsapattá kovácsolni a társaságot.

Néhány év szünet után 2013-ban a zalaegerszegi Police Ola LSK-nál kaptam edzői felkérést, ahol ez év júliusáig az U7 korosztállyal foglalkoztam illetve két és fél bajnoki évadon át a megyei II. majd megyei I. osztályú felnőtt csapatot irányíthattam.

Június hónapban érkezett a megkeresés az Andráshida SC részéről az U19 korosztály edzői feladatainak ellátására amit örömmel elvállaltam. Kíváncsian várom a közös munkát, remélve, hogy három évtized szakmai tapasztalatával segítségére lehetek az egyesület utánpótlás nevelő munkájának.

Köszöntünk a csapatunkban! Sok sikert kívánunk! 

Hajrá Hida! 

megosztás