Dicséret illeti a fiatalokat, de sajnos megint kikaptunk

A 20. fordulóban az Érdi VSE csapatához utaztunk. Nem voltak jók az előjelek, mivel a rendes keretünkből összesen 9 játékos hiányzott sérülés és eltiltás miatt.  

Érdi VSE–TARR Andráshida SC 3–2 (3–2)
Érd, 200 néző. V: Szabó Levente (Máyer, Szarvas)

Érdi VSE: Kertész F. – Kollega, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós, Májer, Melczer (Végh) – Pál Sz., Mojzer (Ország), Gera D. (Kelemen). Edző: Limperger Zsolt

Tarr Andráshida SC: Czirjék – Bailo, Takács S., Simonfalvi, Kalamár – Szabó M. (Szinay), Bíró A., Szegleti, Fábián – Temlén, Tóth L. (Bontó). Edző: Dobos Sándor

Gólszerzők: Melczer, Pál, Koós, ill. BÍró, Takács

A kezdőnkből, mondhatjuk, hogy hiányzott a rutin, mivel több ifi korú fiatal is helyet kapott. A hazaiak kezdtek jobban, de csapatunk állta a sarat és kétszer is nagy hazai helyzetet sikerült hárítanunk. A masszív védekezésből, olykor kontrákat indítva zavartuk meg a zavarba hozható érdi védelmet.  A 23. percben jött a fordulat. A jobb oldalról végezhettünk el pontrúgást, amit Szegleti Gergely ívelt középre és az érkező Bíró fejelt a hazai kapuba (0–1). A gól feltüzelte a hazaiakat és egyre jobban szorítottak. A 30. percben egy érdi szöglet után Mojzert állították meg védőink szabálytalanul a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A Melczer végezte el a tizenegyest, amit Czirjék bravúrral hárított, de a kipattanó éppen a hazai középpályás elé pattant vissza, aki másodszor már nem hibázott (1–1). Három perc elteltével előnybe kerültek a hazaiak Pál találatával (2-1). Az izgalmaknak itt még nem volt vége, ugyanis a 43. percben Szabó Martin jobboldali beadását Takács Soma fejelte a hálóba (2-2). Nem sikerült döntetlennel kihúznunk a félidőt, mert a 45. percben egy baloldali bedobás után Koós elé került a labda, aki tizenhatról lőtt a kapunkba (3–2).

A második félidőben mindkét csapat a biztonsági játékra törekedett. Próbáltunk helyzeteket kialakítani, de a hazaiak okosan tördelték a játékost és csalták az időt. Lassan csordogált az idő, érdemi helyzet nélkül. A félidőben több gól nem született, így maradt az első félidőben eredmény és a 3-2-es hazai győzelem. 

Dobos Sándor:- Deja vu érzésem van, mert tizenegyszer kaptunk ki a bajnokságban, abból kilenc egygólos vereség. Ez annak tudható be, hogy fiatal, rutintalan csapatunk van, hiszen a mai mérkőzésen is hat-hét tinédzser volt a csapatunkban és ez is döntötte el a mérkőzést, mert ha csapatszinten két évvel idősebbek vagyunk, akkor most nem kapunk ki. Ennek ellenére minden tiszteletem a fiataloké, akik végig harcolták a mérkőzést és a vereség ellenére nagyon kitettek magukért és a csapatért. 

Fotó: Érdi VSE facebook oldala

2019. március 25. Tarr Andráshida SC

megosztás