Edzői visszatekintő az őszre - U19 és U17

Utánpótlás csapataink a tavasz szezon során újra harcba szállnak a minél jobb eredmény elérésében. Csapataink edzőit egy rövid visszatekintésre kértük, hogy hogyan látták csapataikat az ősz folyamán.

Büszkék vagyunk a csapatainkra!

Czigola Zsolt az U19-es csapat edzője:

Az Andráshida SC U19 csapatával július közepén kezdtük a felkészülést 23 fős játékoskerettel. Új edzőként legfontosabb célom volt a játékosok megismerése, majd kialakítani a közös munka szabályait. Felkészülésünket segítette, hogy az edzések mellett edzőmérkőzéseket játszottunk és egy hazai rendezésű „Emléktornán” vettünk részt. Pozitív benyomást tettek rám a fiúk és örömmel láttam neki a közös munkának. Több célt is kitűztem a csapat elé – ilyen az edzéslátogatás javítása, amiben az elmúlt évhez képest sokat léptünk előre. Jónak ítélem az edzésmunkát, sokat javult a fegyelem, de még itt is lehet előbbre lépni.
A bajnoki szereplést illetően van némi hiányérzetem, úgy gondolom, hogy néhány pont még bent maradt a csapatban. Nagyon kevés hiányzott, hogy néhány mérkőzés a mi javunkra dőljön el, így akár több helyet is előbbre léphettünk volna a tabellán. Bízom abban, hogy egy jó felkészüléssel még több sikerélmény érhet minket a tavasszal.
Az edzéseket január 11-én kezdjük és emellett részt veszünk a Megye II-es Téli műfüves bajnokságban, ahol felnőtt csapatok ellen tudunk felkészülési mérkőzéseket játszani. Ezen felül neveztünk a téli Futsal tornára bízva benne, hogy lehetőség lesz a megrendezésére. Ezek a mérkőzések nagyban segíteni fogják felkészülésünket!

Nagyon értékes társaságot ismerhettem meg az elmúlt ősz folyamán és biztos vagyok benne, hogy az Andráshida SC felnőtt csapata is sokat profitálhat fiataljainkból - mint a közvetlen utánpótlása a felnőtt csapatnak - de azt is látjuk, sok munkát kell beletenni a célok eléréséhez!

Baranyai István - U16 és U17 edzőjének értékelése: 

U 17 éves korosztályunk a tavaszi felkészülést január 11 -én kezdi meg. Az első héten 3 majd azt követően heti 4 edzéssel készülünk a tavaszra mely az őszhöz hasonlóan kemény feladat elé állítja csapatunkat. A felkészülésünk során – a tervek szerint - részt veszünk téli teremtornákon és a bajnoki rajtig több edzőmérkőzést is játszunk.  A felkészülésünkbe új elem is kerül: heti edzések mellé heti egy alkalommal egy másik sportág edzésen való részvételt iktatunk, ahol kimondottan a fizikai állóképesség fejlesztése lesz cél.
.A tavaszi szezonban – hasonlóan az őszihez - csapatunk két bajnokságban is szerepel: Zala megyei U 16 bajnokság, ahol egyértelmű célunk – nem is lehet más - az aranyérem megszerzése a bajnoki címünk megvédése. Ezen kívül az MLSZ Regionális U17-es Bajnoksága, ahol célunk továbbra is az, hogy a bajnokság végére az első 10-ben szeretnénk végezni. A csapattal közösen reális cél van előttünk hiszen az első félévben kellő tapasztalatot szereztünk, hogy ezeket a céljainkat megvalósítsuk.
A csapat az őszhöz képest egy helyen biztos változni fog: Kaj Tamás távozott a ZTE színeibe, akinek sok sikert kívánunk! Köszönjük, hogy csapatunkkal volt az ősz folyamán!
Szeretnénk igazolni 2-3 főt a téli felkészülés alatt, bízva benne, hogy erősítést jelentenek nekünk a tavaszi erőltetett menetben.  Az 
U17-es bajnokság február közepén kezdődik, amihez minden csapatnak és játékosának jó felkészülést és sérülésmentes tavaszt kívánok!

Köszönöm a csapatnak az őszi munkát!
Büszke vagyok RÁTOK!!

megosztás