Egy csapat vagyunk és közösen tudunk csak sikereket elérni!

Ma délután 16 órától a Komárom együttesét fogadjuk az NB III-as bajnokságban. Az elmúlt meccsen sikerült az első idei győzelmünket megszerezni, ami nagy lökést adhat a fiúknak. A siker egyik letéteményese Szabó Martin volt, aki valósággal felszántotta a pályát, gólt lőtt és gólpasszt adott. 

Az idei szezonban ismét az NB III-ban szerepeltek. Nem úgy indult a bajnokság, ahogy szerettétek volna, mi lehet ennek az oka?
-Igen, az idei szezonban újra az NBIII-as mezőnyben indulhatott el a csapat a kiharcolt feljutásnak köszönhetően. Ami a kezdést illeti tény és való, hogy mindenki jobbra számított. Nehezen indult számunkra a bajnokság és véleményem szerint ennek a legfőbb oka az volt, hogy az NBIII egy nagy ugrás volt a csapatnak és az olyan játékosok számára, akik még nem játszottak ebben a felnőtt bajnokságban. Fiatal csapatunk, van idősebb játékosokkal kiegészítve és ez által még kevesebb rutinnal rendelkezünk, mint ellenfeleink többsége. Fel kellett vennünk ennek a bajnokságnak a ritmusát, ami kissé döcögősen ment. Szerintem az első pár meccs pontosan erről szólt, a beilleszkedésről. A jó eredmények és a pontok sajnos nem jöttek, mert az ellenfeleink ezt a rutintalanságot, a saját hibáinkat és azt, hogy még frissen érkező újoncok vagyunk ebben a ligában, könyörtelenül kihasználták. 

A csapat megmutatta az elmúlt találkozón, hogy képes a jó játékra és a gólszerzésre is. Tovább lehet vinni ezt a Komárom ellen is?
-Véleményem szerint az elmúlt találkozón kijött a lépés a csapatnak. Jól játszottunk, gólokat lőttünk és sikerült nyernünk, amivel megszereztük első győzelmünket a bajnokságban! Végre a kezdeti nehézségeinken is túl tudtunk kerekedni a kemény munkának és a hibáinkból való tanulásnak köszönhetően. Nehéz meccs volt, ez is megmutatta nekünk azt, hogy van keresnivalónk ebben a bajnokságban. A kezdeti lépést ezzel a győzelemmel megtettük, de ezt szerintem tovább kell vinnünk a következő meccsekre is. Ki kell használnunk ezután is minden lehetőséget a pontszerzésre, menni tovább és harcolni. A Komárom elleni meccsen bízom abban, hogy a csapat ismét jól fog szerepelni, remélem, hogy az ezelőtti meccs játékképet át tudjuk menteni és, hogy az összecsapás után tudjuk növelni a pontjaink számát.

Elmondható, hogy a játékosok közül neked a legkiegyensúlyozottabb a teljesítményed: gólokat lősz, gólpasszok és a rengeteg munka a pályán? Sokszor egyedül vagy a jó teljesítménnyel, hiányoznak a társak mellőled. Hogy látod az eddigi teljesítményed és mi a célod a folytatásban?
- Ami engem illet az az, hogy szeretnék a lehető legtöbbet megtenni a csapatért, jó teljesítménnyel, gólokkal és gólpasszokkal hozzájárulni a közös célhoz, ami szerintem nem más, mint a bentmaradás. Rengeteget dolgozunk ezért edzéseken, mérkőzéseken és megpróbálom kivenni ebből én is jócskán a részemet, úgy ahogy a társaim is teszik ezt. Az elmúlt mérkőzéseken sikerült kiegyensúlyozottan és jól játszanom, amit szeretnék továbbvinni a következő mérkőzésekre is. Legfőbb célom a folytatásban ezt a formát megtartani, fejlődni és még több hasznára lenni a csapatnak. Szeretném ez által a társaimat is húzni előre és jobb teljesítményre sarkallni őket. Hiszen egy csapat vagyunk és közösen tudunk csak sikereket elérni, a társaim nélkül én sem tudnék jól és kiegyensúlyozottan játszani. Ők is segítenek nekem abban, hogy jobb és jobb legyek. Remek a hangulat az öltözőben és ezáltal sosem éreztem magamat egyedül sem a pályán, sem a pályán kívül. Véleményem szerint ez a csapatösszhang is hasznunkra lehet, ami a Komárom meccset illeti.

Sajnos Pajor Imre legutóbbi találkozón megsérült, ő nem játszhat, Temlén Máté pedig iskolai elfoglaltság miatt nem áll majd rendelkezésre. A hiányzók ellenére szeretnénk jó mérkőzést játszani a Komárommal és győztesen elhagyni a pályát. 

2021. szeptember 22. Tarr Andráshida SC 

megosztás