Egy gól döntött a megyei rangadón

Megyei rangadóval kezdtük az NB III Nyugati-csoportjában a 2018-2019. évi szezont. Ellenfelünk az újonc FC Nagykanizsa volt, akiket szép számú szurkoló kísért el a mérkőzésre. Hazai nézőkre sem lehetett panasz, hiszen nagy érdeklődés övezte részükről is a találkozót. 

Tarr Andráshida SC– FC Nagykanizsa 0-1 (0-1)

Andráshida, 400 néző. Jv.: Móri (Bognár, Nagy V.).

 Tarr Andráshida SC: Czirjék – Horváth T. (Ferencz Z.), Takács (Bontó,), Simonfalvi, Kalamár – Marsai, Kovács L. (Tóth L.,) – Bailo, Szegleti, Nagy Z. – Bíró. Vezetőedző: Dobos Sándor.

FC Nagykanizsa: Horváth M. – Pál D., Szabó B., Major, Horváth B. – Kretz, Csáki – Horváth D. (Lőrincz), Kovács Gy. (Péntek A.), Vlasics (Szőke D.) – Vittman. Vezetőedző: Barna László.

Gólszerző: Major (43.).

Sárga lap: Marsai, Kovács, Simonfalvi, illetve Szőke

Riválisunknál Horváth, Major és Vittman is a kezdőben kapott helyet. A nagy melegben nem alakult ki folyamatos játék az első negyed órában. Egyik fél sem tudta az akaratát ráerőltetni a másikra és főleg a védekezéssel törődtek. Az első lövés Horváth Tamás nevéhez fűződött, de Horváth könnyen hárította a nem túl erős kísérletet. Meddő mezőnyfölényben játszottunk. A 30. perc környékén Szegleti Gergő próbálkozott kétszer is ígéretes helyzetből, de csak az egyik lövés találta el a nagykanizsai kaput, pontosabban Horváth Marci kezét. A félidő hajrájában egy balról a hosszú oldalra ívelt labdát hat méterről Major Máté lőtte Czirjék mellett a hosszúba (0-1). A lefújás előtt Kovács került még helyzetbe, de a védőink tisztázni tudtak. 

A fordulás után feltoltuk a védekezésünket és egyre többször kerültünk helyzetbe.  Az 53. percben Szegleti verekedte be magát a 16-on belülre, de lövése a jobb kapufa mellé suhant. A vendégek a kontrákra építettek és olykor a hibáinkból veszélyesen támadtak. A 69. percben Tóth László jó előkészítése után Bíróról pattant a labda éppen mellé. Nagyobb hőfokon játszottunk, csak az átütő erő hiányzott a játékunkból és persze a gól. A folytatásban Bírónak volt egy ollózásos kísérlete, de Horváth Márton fogta a labdát. A mérkőzés hajrájában, Ferencz lépett ki, de az utolsó pillanatban Horváth felszedte a labdát. A hosszabbításban növelhette volna előnyét a Nagykanizsa, de szőke lövését Czirjék bravúrral hárította. 


Dobos Sándor:- Az a csapat nyert, aki kevesebbet hibázott. Egy lecsorgó labda döntött a vendégek javára. Nem játszottunk jól, sok volt a játékunkban a hiba, amiből egyet kihasznált a Nagykanizsa. A fiúk mindent megtettek, de a támadásaink nem voltak pontosak. Jót tett volna az önbizalmunknak egy pontszerzés, vagy egy győzelem, de ez most nem sikerült. Sokat kell dolgoznunk, hogy szilárdak legyünk védekezésben és pontosabbak a támadás befejezésekben. Ellenfelünk jó erőt képvisel és nem egyforma célokért fogunk harcolni a bajnokság során. 

A rangadón tehát győzött a Nagykanizsa, de ez még csak az első forduló volt. Jövő héten következik a másik újonc a Sárvár, ami sokkal nehezebb ellenfél lesz számunkra. 

2018. augusztus 4. Tarr Andráshida SC
 

megosztás