Elvettük az ATE veretlenségét

A Megyei U16-so bajnokság 14. fordulójában a két élcsapat találkozott.  A fiúk remek játékkal bravúros győzelmet szereztek. Kovács Jenő beszámolója.

Magnetic Andráshida TE – Andráshida SC 1:6 (0:4)      
Andráshida, Játékvezető: Csiszár Zsolt

ASC: Boczkó Benedek – Szula Milán, Görcsi Csaba (Ebedli Botond), Tóth Bálint, Ravadics Benjamin Bence – Lukács Mátyás (Csontos Csongor), Gellén Kevin Bálint, Fábián Barnabás, Kovács Martin – Szőke Bence (Maléth Gábor), Orbán Máté (Herczeg Nimród Bálint).

Gólszerzők: Sbján ill. Görcsi 2, Szőke, Kovács 2, Gellén.

Fantasztikus eredmény ez! Minden túlzás nélkül, hisz nem olyan régen egy edzőmérkőzésen 3:0-ra kikaptunk… Fogadkoztak a fiúk a meccs előtt, hogy visszavágnak! Megcsinálták!
A CSAPAT MINDEN TAGJA DÍCSÉRETET ÉRDEMEL! A játék minden elemében felülmúltuk az esélyesebbnek tartott ellenfelet! 

A kapuban Boczkó Benedek remek teljesítményt nyújtott! A mezőny legjobbja volt! A társait is meglepte, hisz alacsony termete ellenére, olyan labdákat is megfogott, amelyekre eddig még nem volt példa!  A védelem keményen, határozottan, jól játszott, Tóth Bálint és Görcsi Csaba vezérletével. Jellemző, hogy az ellenfél csak a 83-dik percben tudott gólt szerezni, amikor már rég eldőlt a mérkőzés. A középpályán Fábián Barnabás irányításával jól megszűrték, és szervezték a játékot. Elől Kovács Martin rúgott egy bombagólt, majd egy cselsorozat után egy másikat. Gellén Kevin Bálint ugyancsak nagyszerű – túlzás nélkül pimasz – gólt lőtt, amelyet ritkán látni, főleg ilyen fiatal korban. 

 

Kovács Jenő: -Az előzetes várakozást felülmúlta a csapat játéka. Az egész mérkőzésen fölényben voltunk – az utolsó tíz percet leszámítva. Az edző – Baranyai István – jól felkészítette a gyerekeket mentálisan és szakmailag egyaránt. Jó volt látni a játékosok tudatos helyezkedését, a határozott szereléseket, egymás kisegítését. Egy Edzőnek nagyszerű érzés, ha a tanítványai a megbeszéltek szerint, a hétközi edzéseken gyakoroltakat bajnoki mérkőzésen viszontlátja. Erre is volt sok példa.
Külön öröm, ha egyes játékosok fejlődése „éles” helyzetben is látható: Szula Milán, Ravadics Benjamin Bence, és a már említett Boczkó Benedek. Mentálisan is jól vizsgáztak a gyerekek, mert a Zalaszentgrót elleni mérkőzésen tapasztalt negatív viselkedések nem ismétlődtek meg! Most az a legfontosabb, hogy a fiúk ne bízzák el magukat és ezt a nagyszerű teljesítményt a jövőben is minél többször megismételjék!

2021. április 30. Tarr Andráshida SC 

megosztás