Fontos hazai győzelem

A 8. fordulóban a sereghajtó THSE Szabadkikötő csapatát fogadtuk. A felejthető, szinte helyzet nélküli első félidő után, a másodikban fölénybe kerültünk és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Tarr Andráshida SC –THSE Szabadkikötő 2-0 (0-0)
Andráshida, 100 néző. Jv: Sipos Katalin (Kiss Z., Varga G.)

Tarr Andráshida SC: Czirjék- Jóna, Horváth T., Takács (Kalamár), Simonfalvi, Nagy,-Szabó, Szegleti, Bailó (Horváth D.) -Tóth (Marsai), Bíró. edző: Dobos Sándor

Gólszerzők: Nagy, Szegleti 

Az első félidő nagy része mezőnyjátékkal telt. Próbáltunk mezőnyfölénybe játszani, de ez meddőnek bizonyult. Nagyon ritkán forogtak veszélyben a kapuk, viszont sok volt a szabálytalanság. A 32. percben egy eladott labdából indulhattak a vendégek. A baloldalról középre adott labdát Tóth Szabolcs lőhette kapura, szerencsére Czirjék a középmagas löketet bravúrral hárította. A 37. percben az első igazi helyzetünket is feljegyezhettünk. Szabó Martin a kapuval szemben cselezgetett, majd élesen lőtt a kapu fölé. A hátralévő időben már nem változott az eredmény. 

Harcosan kezdtük a második félidőt. Az 52. percben Szabó Martin harcolt ki egy pontrúgást a jobb oldalon. A beadásra jól helyezkedtek a vendégvédők, de a kipattanó labdát Nagy Zoltán remek lövéssel a hálóba jutatta (1-0). A gól után megélénkült a játék. Két percen belül kétszer is újabb gólt szerezhettünk volna, de Szabó Martin és Tóth László is ígéretes helyzetet hagyott ki. Az 58. percben a 16 jobb oldaláról végezhettünk el pontrúgást, amit Nagy Zoltán a jobb felső felé csavar, de a vendégek kapusa bravúrral hárított. Remek kontrát vezethettünk a találkozó hajrájában. Horváth Tamás szerzett labdát a félpályánál és indította a jobb oldalon Bíró Andrást, aki középre csavart és a kipattanó labda újra Horváthoz került, akik középről lőtt, de Csontos védett. A 44. percben Jóna Bálint végezhetett el szabadrúgást és a középre ívelésére Horváth Dani érkezett teljesen egyedül, de fejese elkerülte a kaput. A vendégek próbáltak egyenlíteni az utolsó percekben, de a ráadásban Szegleti harcolt ki egy büntetőt, amit saját maga hajtott végre. Lövése a jobb sarokba érkezett, habár Csontos bele tudott még ütni. Ezzel a találattal eldőlt a mérkőzés, melyen második félidei játékunknak köszönhetően sikerült nyernünk. 

Dobos Sándor:- Nehéz mérkőzésre készültünk és az első félidőben nem is találtunk fogást az ellenfelünkön. A szünetben átbeszéltük a taktikát és a második félidőben sokkal harcosabban és koncentráltabban játszottunk. Sikerült fölénybe kerülnünk és ez gólokkal is párosult. Nagyon fontos győzelmet arattunk, ami erőt adhat a következő nehéz mérkőzésekhez. 
2018. szeptember 30. Tarr Andráshida SC

megosztás