Győzelmi esélyt szalasztottunk el

A Megyei első osztály felsőházi rangadóját vívtuk szombaton a Teskánd ellen. A vendégek teljes kerettel érkeztek, míg nálunk sérülés és eltiltás miatt több meghatározó játékos is hiányzott a keretből. 

Tarr Andráshida SC- Technoroll Teskánd KSE 1-1 (1-0)

Andráshida, 150 néző, Jv: Takács Gábor (Mózsa, Kondákor)

Góllszerzők: Cseke, ill. Bailo

Tarr Andráshida SC: Czirjék- Bekes, Kalamár, Czafit, Horváth, -Cseke, Csongár (Fülöp), Pataky, (Kovács), Szabó, Tóth, Színay. Edző: Dobos Sándor

Technoroll Teskánd KSE: Orbán- Kiss (Szabó), Nagy, Aczél, Hetesi, Major, Bedő, Czene (Boronyák), Bolla, Bailo, Pergel B. edző: Pergel Andrási

Mivel a már a mérkőzéseken is kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, szurkolóinknak ASC logóval ellétott szájmasszkal kedveskedtünk, felhívva a figyelmet a szabályok betartására. 

A találkozó elején tudatosan visszazártunk a térfelünkre, a biztonságos védekezést előtérbe helyezve és kontrákból próbáltunk támadásokat vezetni. A 20. percig a Teskánd uralta a játékot. Ezen idő alatt egy kapufás lövést jegyezhettünk fel, és egy félfordulatból leadott Aczél lövést, melyet Czirjék bravúrral hárított. A folytatásban egyre bátrabban és magabiztosabban játszottak a fiúk és ez a labdabirtoklásban is megmutatkozott. A 30. percben Cseke szerzett labdát a térfelünkön és remekül indította a jobb oldalon futó Színay-t, aki Szabót hozta helyzetbe. A fiatal játékos 14 méterről csúnyán fölé lőtt. A 34. percben Cseke volt ismét főszereplő: bal oldali szöglet után a vendégvédők röviden mentettek és a kipattanót Cseke 18 méterről remekül tekerte a hosszú sarokba (1-0). 

A második félidőben már mi játszottunk fölényben, úgy tűnt mintha elfáradtak volna a vendégek. Sorra jöttek a hazai lehetőségek, de ki is maradtak. A 62. percben egy elveszett labda után Pergel lőtte középre a labdát a bal szélről, ami a védők lába alatt elcsúszva Bailo elé pattant, aki a bal sarokba gurított (1-1).  A 78. percben meccslabdát hibáztunk: Színay húzta meg a bal szélen és pontosan passzolt Tóthoz, aki egy lövőcsellel mindenkit elfektetett, aztán a jobb sarok mellé lőtt. A 39. percben Tóth lőtte pontosan a labdát Csongárhoz, aki közelről a kapu fölé lőtt. A hosszabbításban ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást a vendégek, de csúnyán fölé rúgták, így maradt a döntetlen. 

Közel álltunk a győzelemhez, ha berúgjuk a ziccereinket, akkor otthon tarthattuk volna a három pontot. 

Dobos Sándor:- Taktikusan játszottunk, fokozatosan vettük át az irányítást. A mérkőzésen megvoltak a nagy lehetőségeink, amiket nem tudtuk berúgni. Sajnos ezekkel pontokat hullajtunk el, amik később majd hiányozhatnak. Hozzá kell tennem, hogy tartalékosan álltunk fel, míg a vendégek teljes kerettel tudtak játszani. így nézve is győzelmi esélyt szalasztottunk el. 

2020. október 31. Tarr Andráshida SC

megosztás