Győztes tavaszi nyitány

A 18. fordulójában a jő erőkből álló BKV előre együttesénél kezdtük meg a bajnokság tavaszi sorozatát. Bíztunk a jó kezdésben és a fiúk tettek is arról, hogy ez így legyen. 

BKV Előre-Tarr- Andráshida 0-1 (0-0)

Budapest, 150 néző. Jv.: Mencsik.

Tarr Andráshida SC: Horváth M. – Simonfalvi, Balla, Major, Nagy Z. -Horváth T. (Varga), Marsai, Kovács L. (Horváth D.), Szegleti – Tóth L. (Kalamár), Vittman. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerző: Szegleti (11-esből).

Jól kezdtük a találkozót és az első percektől irányítottuk a játékot. Sorban jöttek a helyzetek is, de valahogy a pontossággal hadilábon álltunk, vagy nem koncentráltunk eléggé a kapu előtt. Már az első játékrészben vezetést szerezhetünk volna. 

A második félidőben is kezünkben tartottuk a mérkőzést és kevés lehetőséget hagytunk a hazaiaknak. A 75. percben Tóth László tört be a 16-on belülre, ahol védője lerántotta, amiért jogosan járt a kiállítás és a büntető is. Szegleti Gergely állt a labda mögé és pontosan hajtotta végre az ítéletet (0-1). A mérkőzés hajrájában két hatalmas lehetőséget is elpuskáztak a fiúk, amivel biztossá tehették volna a győzelmet. A végén a BKV felívelésekkel próbálkozott és okozott néhány meleg pillanatot a védelemnek, akik viszont remekül állták a sarat és apró hibákkal, de gól nélkül hozták le a mérkőzést.  Győzelmünkkel egy helyet előre léptünk a tabellán és már negyedikek vagyunk. 

Dobos Sándor:- Végig mi irányítottunk és mezőnyben is uraltuk a mérkőzést. Taktikusan és okosan játszottunk és megérdemelten nyertünk. Érződött a találkozón, hogy először játszottunk füvön és még egy-két megoldásnál, mozdulatnál a műfüves talajon megszokott volt a lábakban. 

2018. március 12. Tarr Andráshida SC
 

megosztás