TARR ANDRÁSHIDA
SPORT CLUB
Hatalmas sportdiplomáciai siker: Körzet Központ (C szint) lett klubunk
Hatalmas sportdiplomáciai siker: Körzet Központ (C szint) lett klubunk

Nagy öröm érte klubunkat, hiszen az Magyar Labdarúgó Szövetségtől kapott értesítés szerint az Andráshida SC, sikeres pályázatának köszönhetően 2022.06.30-ig határozott időre a Körzet Központ (C szint) besorolást nyerte el. 

-Számunkra ez egy hatalmas diplomáciai siker, hiszen kis klubként, de a térség egyik meghatározó csapataként ez óriási elismerés és felelősség is- fogalmazott Kovács Jenő utánpótlás vezetőnk. 

Közösségünk összefogását és erejét jelzi, hogy Kovács Jenő irányításával és fáradhatatlan munkájának köszönhetően egy olyan pályázatot sikerült az MLSZ-nek elküldeni, ami elnyerte a honi labdarúgást irányítók tetszését. 

De miről is van szó? Mik azok a tehetségközpontok?

Az UEFA az országos szövetségekkel karöltve szeretné az amatőr labdarúgás rendszerét megújítani és sokkal szervezettebbé tenni.  Ezért piramis rendszer elve alapján, alulról építkezve kerülhet kialakításra egy átlátható és ellenőrizhető képzési rendszer. 

A Körzetközpontok (KK) elsősorban a grassroots/amatőr és az elit utánpótlás-képzés között helyezkednek el egyfajta hídként, és az lesz az elsődleges feladatuk, hogy a játékosok foglalkoztatása gyermekkorban a lakóhelyhez közel indulhasson el. Ezekben a központokban történik a futball megszerettetése a gyermekekkel, majd a tehetségesebb gyermekek kiválasztása és „feladása” a Tehetségközpontokba (TK). A piramis legalján az a mintegy 1400 amatőrklub található, melyek fő feladata, hogy minél több gyermeket csábítsanak a labdarúgásba.  

 Ez az kitüntető cím természetesen nem csak egy elismerése a munkánknak, hanem a következő időszak építkezését, fejlesztéseit, terveit is meghatározza. Rengeteg munka áll előttünk, de a cél mindenképpen hasznos és nemes. 

Gratulálunk a pályázatot készítőnek és segítőknek, hiszen ez egy közös munka elismerése. 

2021. február 18. Tarr Andráshida SC 

KÖVETKEZIK

Femat Csesztreg SE

Tarr Andráshida SC


Megyei I.o. 17. forduló

2021. február 27. 14.00

Csesztreg Sportpálya

PARTNEREINK