Hatalmas sportdiplomáciai siker: Körzet Központ (C szint) lett klubunk

Nagy öröm érte klubunkat, hiszen az Magyar Labdarúgó Szövetségtől kapott értesítés szerint az Andráshida SC, sikeres pályázatának köszönhetően 2022.06.30-ig határozott időre a Körzet Központ (C szint) besorolást nyerte el. 

-Számunkra ez egy hatalmas diplomáciai siker, hiszen kis klubként, de a térség egyik meghatározó csapataként ez óriási elismerés és felelősség is- fogalmazott Kovács Jenő utánpótlás vezetőnk. 

Közösségünk összefogását és erejét jelzi, hogy Kovács Jenő irányításával és fáradhatatlan munkájának köszönhetően egy olyan pályázatot sikerült az MLSZ-nek elküldeni, ami elnyerte a honi labdarúgást irányítók tetszését. 

De miről is van szó? Mik azok a tehetségközpontok?

Az UEFA az országos szövetségekkel karöltve szeretné az amatőr labdarúgás rendszerét megújítani és sokkal szervezettebbé tenni.  Ezért piramis rendszer elve alapján, alulról építkezve kerülhet kialakításra egy átlátható és ellenőrizhető képzési rendszer. 

A Körzetközpontok (KK) elsősorban a grassroots/amatőr és az elit utánpótlás-képzés között helyezkednek el egyfajta hídként, és az lesz az elsődleges feladatuk, hogy a játékosok foglalkoztatása gyermekkorban a lakóhelyhez közel indulhasson el. Ezekben a központokban történik a futball megszerettetése a gyermekekkel, majd a tehetségesebb gyermekek kiválasztása és „feladása” a Tehetségközpontokba (TK). A piramis legalján az a mintegy 1400 amatőrklub található, melyek fő feladata, hogy minél több gyermeket csábítsanak a labdarúgásba.  

 Ez az kitüntető cím természetesen nem csak egy elismerése a munkánknak, hanem a következő időszak építkezését, fejlesztéseit, terveit is meghatározza. Rengeteg munka áll előttünk, de a cél mindenképpen hasznos és nemes. 

Gratulálunk a pályázatot készítőnek és segítőknek, hiszen ez egy közös munka elismerése. 

2021. február 18. Tarr Andráshida SC 

megosztás