Hazai pályán továbbra is veretlenek vagyunk

Tarr Andráshida SC- Csornai SE 2-1 (1-0)

Andráshida, 100 néző, Jv: Szalai László

Tarr Andráshida: Horváth M.- Horváth T., Major, Balla, Kalamár – Nagy, Szegleti, Marsai (Takács S.), Varga (Tóth L.)- Horváth D. (Kovács L.), Vittman, edző: Dobos Sándor

Gólszerzők: Varga, Vittman, ill. Serfőző

Kiállítva: Simon A. (Csorna)

Az akarat és a fegyelem diadala, így lehetne jellemezni a fiúk szombati teljesítményét. Az ellenfél a jó erőkből álló Csorna együttese volt. A csapatnak nélkülözni kellett Simonfalvi Gábort, aki sérülés miatt volt kénytelen a lelátóról nézni a bajnokit. Ott volt viszont a nyári igazolásunk Nagy Zoltán, aki a kezdőben kapott helyet Dobos Sándortól. Már a 2. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Vittman Ádám ekkor még hibázott. Az első negyed óra egyértelműen a miénk volt és a próbálkozásaink sikerrel jártak. Vittman harcosságát dicséri, hogy a vendég védők bizonytalanságát kihasználva labdát szerzett a tizenhatosuknál és a kapust is kicselezve tört volna a kapura, de Lőre buktatta, így ő sárga lapot, mi büntetőt kaptunk. Varga Márk nem hibázott és így megérdemelten vezettünk (1-0). A folytatásban is mi irányítottunk, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítanunk. A vendégeknek csak pillanatnyi fellángolásaik voltak, helyzetek nélkül. A 38. percben egy labdaszerzésből Nagy húzta meg a bal szélt, de középre adásáról Vittman milliméterekkel, de lemaradt. 

A második félidő elején hidegzuhanyként jött a Csorna egyenlítése. Védőink bizonytalanságát kihasználva Serfőző egy átlövésből egyenlített (1-1). A gól megfogta a fiúkat és a folytatásban kapkodóvá vált a játékunk. A vendégek feltolták a védekezésüket és sorra dolgozták ki helyzeteiket. Horváth Marcinak sok védenivalója nem akadt, de ami kapura ment azt biztosan fogta. A 77. percben egy remek kontratámadást vezethettünk. A jobb szélen Tóth László lépett el védőjétől és remekül csavart középre, ahol Vittman érkezett pontosan és védhetetlenül fejelt a Csorna kapujába (2-1). A gól után próbált újítani a vendégcsapat, de többször inkább reklamáltak, mint a játékkal foglalkoztak volna. A 90. percben Simon kakaskodott Horváth Marcival és reklamált, amiért a játékvezető piros lappal jutalmazta. 

Dobos Sándor:- Mondtam a fiúknak, hogy ha tartásunk lesz, akkor van esélyünk a győzelemre. Sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk és Vittman két villanása eldöntötte a találkozót. A második félidőben a sérülések, kihagyások, betegségek miatt a játékosok egy kis hullámvölgybe kerültek, de a gól új erőt adott nekik és végül nagy küzdelemben, de itthon tartottuk a három pontot. Gratulálok a fiúknak, férfias munka volt!

2017. szeptember 9. Tarr Andráshida SC
 

megosztás