Horváth Tamás mindennapjait kitölti a sport

Vasárnap délután a 9. fordulóban a Videoton FC II. csapatát fogadjuk. Az elmúlt fordulóban a Puskás Akadémia megijedt tőlünk és hét visszajátszóval állt fel ellenünk. Kíváncsian várjuk, hogy a fehérváriak, a válogatott szünet miatt hány NB I-es kerettagot hoznak Andráshidára. Csapatunk egyik oszlopos tagja Horváth Tamás, akivel sportról, csapatról, hivatásról si beszélgettünk.

Volt más alternatíva az életedben -sportág - vagy csak a foci?

- Mivel sporttagozatra jártunk a Petőfi Iskolában, ezért nekünk kötelező volt atletizálni általános iskolában. Második osztályos koromtól kezdve az atlétika mellett karatéztam és sakkoztam is. A karatét 14 évesen hagytam abba, mert 18 év alatt nem lehetett feketeöves vizsgát tenni és már az következett volna. A sakk egészen 18 éves koromig versenyszerűen része volt az életemnek. Az egyetem miatt sajnos már nem tudtam annyit foglalkozni vele. A labdarúgást már hetedikes korom óta űzőm.

Milyen az idei Andráshida?

-Az idei Andráshida véleményem szerint összeszokottabb, mint a tavalyi, hiszen lényegében ugyanaz a keret. Ezt igyekszünk minél inkább a magunk javára fordítani a bajnokságban, amire igazából szükség is van, mert az idei kiírásban az eddigi eredmények azt mutatják, hogy nagyon kiegyenlített a mezőny és így minden pontra óriási szükség lesz.

Ha jól tudom a sportcsarnokos munkádat a tanári pályára cserélted a nyáron. Erre a hivatásra készültél? Milyen az iskolai élet?

- Idén nyáron fejeztem be a tanári mesterképzésemet és szeptember elsejétől az Ady iskolában dolgozom testnevelő tanárként. A sportcsarnok béli munkámat cseréltem le, mert szeretnék olyan téren dolgozni, amiért tanultam az egyetemen. Tetszik a munka, mert a megtanultakat átadhatom a diákoknak és igyekszem mindenkiben kialakítani az egészséges életmódra való törekvést, amihez elengedhetetlen a testmozgás.

Vasárnap a Videoton érkezik. Milyen mérkőzést vársz?

-  A vasárnapi mérkőzésen nehéz dolgunk lesz, hiszen egy nb1-es csapat második csapatával játszunk, ahol jó képességű utánpótláskorú játékosok játszanak, illetve azok a játékosok is, akik nem jutnak szerephez az első csapatnál. Mivel válogatott szünet lesz, akár több játékos is játszhat az első csapatból, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy stabilan játszva itthon tartsunk pontot, pontokat.

A mérkőzés 15 órakor kezdődik és Görög Márió lesz a vezetőbíró a találkozón. 

2017. október 6. Tarr Andráshida SC
 
 

megosztás