Hullámvasúton

AZ NB III-as bajnokság hétközi fordulójában az Érdi VSE vendégei voltunk. Fordulatos mérkőzésen ismét a rutinosabb csapat nyert. 

Érdi VSE – TARR Andráshida SC 5-4 (0-3)
Érd, 100 néző. JV.: Szilágyi S. 

Tarr Andráshida SC: Czirjék – Dömötörfy, Kalamár, Fábián (Wettstein, 86. p.), Karóczkai – Pajor (Czafit, 64. p.), Vass Gy., Czene (Pataky, a szünetben), Péntek B. (Czotter, 59. p.) – Szinay (Temlén, a szünetben), Szabó M. Vezetőedző: Dobos Sándor

Gól: Gera D., Szabó R. , Koós 3.,  ill. Szinay, Vass Gy.3. 

Sok hiányzó ellenére a hazaik voltak az esélyesebbek a találkozó előtt. Erre rácáfoltak a fiúk és az elmúlt hetek rossz helyzetkihasználásán nagyot javítottak. A 6. percben Szinay Bendegúz kapott jó indítást Vass Györgytől és megszerezte a vezetést csapatunknak (0-1). Jöttek sorra a hazai lehetőségek, de nem sikerült egyenlíteniük. A 18. percben egy szöglet után az érdi kapus nem tudott hárítani és a róla lecsorgó labdát Vass a kapuba lőtte (0-2). Ismét nyomni kezdett az Érd és ígéretes helyzeteket hagytak kihasználatlanul, vagy éppen a kapufa mentett. A 40. percben tovább növeltük az előnyünket, amikor Vass Györgyegy remek átlövéssel megszerezte második gólját (0-3).

A második félidőre a sérüléssel bajlódó Kertész helyére mezőnyjátékos állt be a kapuba. Sajnos nem tudtuk megtartani az előnyünket, mert jött egy óriási leblokkolás. Az 58. és 68. perc között négy gólt kapzunk, kettőt büntetőből és így fordítottak a hazaiak (4-3). A hajrá tartogatott még izgalmakat. A 82. percben a végig jól játszó Vass György egy szögletet csúsztatott a hálóba és egyenlített (4-4). De sajnos nem volt vége a kálváriánknak, ugyanis a 94. percben Koós egy szabadrúgással eldöntötte a mérkőzést az Érd javára. 

A találkozót követően Dobos Sándor az Érdi TV-nek nyilatkozott:

-Ha reálisan nézzük, az első félidő nem három null volt a mi javunkra, mert a játék kiegyenlített volt, mi berúgdostuk a helyzeteinket, sőt, még egy olyat is, ami nem volt helyzet, mert a harmadik gól egy átlövés volt, de akkor is voltak helyzetei az Érdnek. Aztán a második félidőben tíz perc alatt kaptunk négy gólt, ami nem az első eset. Ezen próbálunk dolgozni, de csak ez csak rutinnal fog jönni. Az más kérdés, hogy a második félidőben a síp csak az egyik oldalon működött, nagyon könnyen fújta a szabadrúgásokat és a tizenegyeseket. Nem sokszor mentünk el a kapuig, de ugyanolyan kontaktnál mi is kaphattunk volna büntetőt. Négy háromnál volt még erőnk újítani és kiegyenlíteni, de a háromperces hosszabbítás hosszabbításában kaptuk az utolsó gólt, amit nem lett volna szabad engedni, hogy eljussanak idáig. És ilyen a futball, letették a labdát 25 méteren és belőtték. Mindkét arcunkat megmutattuk, van erőnk és olyan játékelemeink, amivel idővel jó csapat lehetünk, de még gyerekcipőben járunk az NB III-ban.

2021. október 21. Tarr Andráshida SC

megosztás