Jól szolgálta a fiatalok felkészülését az UP torna

Az NB III-as U19-s bajnokság meghatározó csapatait hívtuk meg az első alkalommal rendezett nyári felkészülési tornára, melyet végül veretlenül a Mosonmagyaróvár nyert meg. 

Rekkenő hőség fogadta a csapatokat az ASC sportpályán, ahol előzetes soroslás után két csoportban zajlottak a mérkőzések. A szervezők egyértelmű célja az volt a tornával, hogy minél több játéklehetőséget biztosítanak a fiataloknak, aki több csapatnál már a felnőtt keretnél is kopogtatnak. A csapatok centerpályán és az edzőpályán is rúgták a bőrt 2x 25 perces játékidővel gazdálkodva. A meleg természetesen nehezítette a csapatok dolgát, de ennek ellenére élvezetes mérkőzéseket láthatott a közönség. 

Fiataljaink az „A” jelű csoportban (ASC, Nagykanizsa, Pápa)  szerepeltek, ahol a Pápa végzett az élen. A csoportküzdelmeket a Nagykanizsa ellen egy döntetlennel kezdtük, de a helyzeteink alapján nyerhettünk is volna. A Pápa ellen sajnos 2-0-ra kikaptunk, a Kanizsa döntetlent játszva szerezte meg a második helyet. 

Eredmények: Nagykanizsa -ASC 0-0, PÁPA-ASC 2-0, PÁPA- Nagykanizsa 1-1.

A „B” jelű csoportban a Mosonmagyaróvár mindkét ellenfelét (Király SZE, ATE) legyőzte, míg a másik két csapat csatáját a szombathelyi alakulat nyerte, így a bronzéremért játszhattak. 

Eredmények: Király SZE - ATE 1-0, Mosonmagyaróvár- Király SZE 1-0, Mosonmagyaróvár-ATE 4-0.

A csoportmeccseket követően a helyosztók következtek, ahol az ATE csatával játszottunk a és 2-0-ra nyerve sikerült megszerezni az ötödik helyet. A bronzmérkőzésen a Nagykanizsa nyert a Király SZE ellen. A döntőben a végig magabiztosan teljesító Mosonmagyaróvár diadalmaskodott a Pápa ellen. 
Helyosztók: 5.-6. helyért: ASC-ATE 2-0, bronzmérkőzés: Nagykanizsa – Király SZE 3-1, döntő: Mosonmagyaróvár-PÁPA 2-0.

Végeredmény: 1. Mosonmagyaróvári TE 1904, 2. Pápai ELC, 3. Nagykanizsai ULE 4. Király SZE, 5. TarrAndráshida SC, 6. Andráshida TE

A torna legjobb kapusának Hegedüs Ákost (Pápa), a legjobb mezőnyjátékosnak Gáncs Botondot (Mosonmagyaróvár) választották. A gólkirályi címet Vingler Gyula (Mosonmagyaróvár) szerezte meg.

2020. augusztus 4. Tarr Andráshida SC

megosztás