Közönségszórakoztató meccset játszottunk

A megyei bajnokság 10. fordulójában a Csesztreg csapatát fogadtuk. A két együttes közönségszórakoztató, gólgazdag mérkőzést játszott egymással. 

Tarr Andráshida SC-Femat Csesztreg SE 4-4 (2-1)
Andráshida, 100 néző, Jv: Takács Gábor 

Tarr Andráshida SC: Orbán- Horváth (Bekes), Kalamár, Balla, Czotter-Szabó, Temlén, Csongár (Fábián), Czafit - Színay (Molnár), Bakó (Tóth). Edző: Dobos Sándor 

Femat Csesztreg SE: Pethő J.-Elek, Pál (Szekeres), Kiss, Nagy R.- Nagy N., Nagy Z., Pethő Já. -Nagy B.  Magai (Kiss). Edző: Németh Imre

Gólszerzők: Balla (6’, 52’), Színay (40’), Czafit (71’), Fábián (49’ öngól) ill: Nagy (28’, 89’), Pethő (68’)

Kiállítás: Kalamár (26’) ill: Horváth (85’)

Nagy elánnal kezdett mindkét csapat. Hamar sikerült vezetést szereznünk. A 6. percben egy középre lőtt labdát nem tudtak felszabadítani a vendég védők Balla pedig kihasználva az adódó alkalmat a hálóba lőtt (1-0). Növelhettük volna tovább az előnyt, de a helyzeteinket kihagytuk. A csesztregiek bal oldala nagyon aktív volt és rendre jó ütemű passzokkal mögé tudtak kerülni a védelmünknek. A 26. percben tíz emberre fogyatkoztunk. Kalamár aláfutott egy előrerúgott labdának és kézzel akadályozta meg, hogy a vendégek gólhelyzetbe kerüljenek. Villant a sárga lap, ami már a második volt a védőnknek, így mehetett idő előtt zuhanyozni. A vendégek kihasználták a hirtelen jött emberelőnyt és egy szöglet után a kipattanó labdát Nagy lőtte védhetetlenül kapunkba (1-1). Dobos Sándor úgy érezte meg kell erősítenie csapatát és kettős cserére szánta el magát: Tóth és Fábián érkezett. A 40. percben Tóth iramodott meg a jobb szélen és okosan passzolt középre, ahol Színay lefordulva védőjéről óriási gólt ragasztott a bal felsőbe (2-1). 

A második félidő is tartogatott még fordulatot. Szinte nem is látszott, hogy emberhátrányban játszik csapatunk. Sajnos a 49. percben egy kavarodás után Fábián lábáról a saját kapunkba pattant a labda és ezzel egyenlített a Csesztreg (2-2).  Az 52. percben Temlén vállalkozott 18 méterről lövésre, Pethő bravúrral hárított. Balla szabadrúgásánál viszont már tehetetlen volt a hálóőr. Hátvédünk 20 méterről szépségdíjas gólt lőtt (3-2). Még nem volt vége az izgalmaknak. A 68. percben sokpasszos támadás végén Pethő lőtt, majd a kipattanó valahogy visszakerült hozzá és másodszorra nem hibázott (3-3). Színay szerezhetett volna újabb gólt, de a ziccer kimaradt. A 71. percben Czafit lépett ki a félpályánál egy pontos indítással és a kimozduló kapus felett parádés emeléssel juttatta előnyhöz csapatunkat (4-3). A hajrában mindent egy lapra tettek fel a vendégek. A 83. percben Temlén hozott össze a kapunk előtt egy büntetőt, amit a Nagy végzett el, de a flegma, panyenkás megoldása a felső lécen csattant. A 85. perctől Horváth kiállításával kiegyenlítődött a létszám a pályán, de nem tudtuk otthon tartani a három pontot, mert a 89. percben egy elkerülhető góllal Nagy kiegyenlített (4-4). 

Dobos Sándor:- A héten sok volt a sérüléssel bajlódó játékosunk, igy nehéz volt a felkészülésünk a mérkőzésre, amelyen egy nagyon összeszedett Csesztreggel találkoztunk.  Ráadásul hetven percet emberhátrányban voltunk,  de ennek ellenére végig vezettünk. A fiúk nagyot küzdöttek, de mégsem tudtuk megnyerni a találkozót, mert a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni.

2019. október 13. Tarr Andráshida SC

megosztás