Megálljt parancsoltunk a Gyenesdiásnak

A megyei I-osztály nyolcadik fordulójában a remek formában lévő Gyenesdiás csapatát fogadtuk. Az újabb három pontért nagyon megküzdöttek a fiúk.

Tarr Andráshida SC - Kinizsi SK Gyenesdiás 3-2 (1-1)

Andráshida, 100 néző, jv: Major Zsolt

Tarr Andráshida SC: Orbán – Horváth E., Kalamár (Koroknyai), Balla, Fábián, Czotter B., Temlén, Czafit, Szabó, - Tóth (Bencik), Színay (Bakó). Edző: Dobos Sándor

Kinizsi SK Gyenesdiás: Szabó-Bolla, Hegyi, Pálfi, Hetesi - Dr Tarnóczai, Nagy, Kovács, Kiss (Mátó), Balogh (Fellner),- Czafit. edző: Kocsis Norbert

Gólszerzők: Tóth L. (büntetőből), Temlén, Színai. ill: Czafit, Nagy

Koncentráltan kezdtük a mérkőzést és mindjárt meg is szerezhettük volna a vezetést, de a remekül kilépő Szabó a jobb kapufa mellé gurított ígéretes helyzetben. A 9. percben a vendégek is megvillantottak valamit a tudásukból, Hegyi 20 méteres szabadrúgása felülről súrolta a felső lécet. Negyed óra mezőnyjáték után egy véleményes leshelyzet után Fábián sodorta el a vendégek támadóját, ami után büntetőt ítélt a játékvezető. Az ítéletet Czafit Richárd hajtotta végre pontosan (0-1). A semmiből jött vendég vezetés után sem esett össze csapatunk és sorra dolgozta ki a helyzeteit. A 33. percbe újra izgulhattunk, mert Pálfi húzta meg a jobb szélt és Orbán mellett elcsavart labdája már – már gólba tartott, de Fábián a gólvonalról mentett. A 35. percben Színai harcosságát kell dicsérni, mert két védő között kilépve került ziccerbe és csak szabálytalanság árán tudták megállítani, ami viszont büntetőt ért. A tizenegyest Tóth László magabiztosan értékesítette (1-1). Az utolsó percekre is maradt még izgalom. Előbb Kalamár tűnt fel szokatlan helyen a jobbösszekötő helyén és egy csellel befelé húzva középre passzolt, ahol Tóth hét méterről ziccert hibázott. Két perccel később Színai ismét jó ütemben lépett ki a lassú hátvédek között, de ziccerét Szabó lábbal védte.

A nagyszünet után is lendületben maradt csapatunk és mellette a védekezésre is kellő energiát fordítottak a fiúk. Felváltva kerültek helyzetbe a csapatok, de a kapusok jól állták a rohamokat. Az már az első félidőben is látható volt, hogy pontos indításokkal zavarba hozható a gyenesi védelem. A 60. percben Tóth indította remek ütemben Színait, aki meghúzta a bal szélt és középre passzolt az érkező Temlén Máté pedig góllal fejezte be a támadást (2-1). A 64. percben óriási vendég védelmi hibából Színai került ziccerbe, ami sajnos újra kimaradt. Nem úgy a 73. percben amikor Színai sokadik jóütemű kilépését szemlélhettük, de ezúttal az alapvonalnál egy csellel elküldte védőjét majd éles szögből a hálóba lőtt (3-1). A mérkőzés hajrájában feléledtek a vendégek is és a középre adott labdáikból rendre veszélyes helyzetek alakultak ki. Érett a szépítés. Egyszer még a kapufa megmentett meg minket a góltól, de a 85. percben egy újabb középre lőtt labdát röviden szabadítottunk fel és az Nagy elé pattant, aki a kapunkba lőtt (3-2). Feszült és izgalmas volt a hátralévő 7-8 perc, de ahogy a találkozó nagy részében határozottan, olykor hősiesen küzdöttek a fiúk és győzelemmel hozták le a találkozót.

A fiúk óriási küzdeni akarásról és tartásról tettek tanúbizonyságot.

Dobos Sándor:- A liga egyik legjobb csapata ellen remekül felkészültünk és végig kontrolláltuk a játékot, Ha a sok ziccerünkből néhány bemegy, akkor sokkal simább is lehetet volna a mérkőzés.  Gratulálok a fiúknak, óriási munkát tettek ebbe a mérkőzésbe is!

Szép volt fiúk!

2019. szeptember 29. Tarr Andráshida SC

megosztás