Megdolgoztunk a győzelemért!

Az NB III harmadik fordulójában a Komárom VSE csapatát fogadtuk. Sajnos a maródiak listájára került a héten Kovács László és Horváth Dániel is. Ellenfelünk kispadján a ZTE FC-vel bajnokságot nyerő Bozsik Péter ült.  

Tarr Andráshida SC - Komárom VSE 2-1 (1-1) 
 Andráshidai Sportcentrum, 200 néző
Jv: Káprály Mihály, (Rózsa Dávid, Sinkovicz Dániel).

Tarr Andráshida SC: Czirjék - Nagy, Simonfalvi, Takács (Szí-P.), Marsai- Jóna B., Bailo, Szegleti, Ferencz (Fülöp),- Bontó (Tóth), Bíró. edző: Dobos Sándor

Komárom VSE: Rigó - Hajba, Tóth, Musits, Schiller, Koronczai (Simigla), Szabó (Módi), Végh, Göblyös (Solymos) - Végh, Kenesei K. edző: Bozsik Péter

Gólszerzők: Nagy, Bíró (11-esből), ill.. Szabó

A találkozó elején próbált fölénybe kerülni a vendégcsapat, de keveset birtokolták a labdát, míg csapatunk főleg az ívelésekkel próbálkozott. Kenesei Krisztiánra külön figyeltek a védőink. Ahogy felvették a mérkőzés ritmusát a csapatok, úgy alakultak ki az első igazi helyzetek. A Komárom pontosan passzolt a saját térfelén, viszont a vezetést nekünk sikerült megszerezni. A 13. perc elején Ferencz Zoli iramodott meg egy labdaszerzés után, de a középre passzolt labdáját a védők menteni tudták. A játékszer a baloldalon a támadással feljövő Nagy Zoltánhoz pattant, aki nem sokat gondolkodott és jó 25 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0). 

A 22. percben Kenesei villant, aki remekül forgatta be Takács Somát és lövését Czirjék a jobb sarokból szöglete tolta. Egyre jobban belejöttek a vendégek és a 28. percben egyenlítettek is. Bal oldali komáromi támadást követően középen Szabó maradt üresen, de közelről leadott lövését Czirjék bravúrral védte. A visszapattanó labda újra Szabóhoz került, aki ekkor már nem hibázott (1-1). A 31. percben 22 méterről lőhetett kedvező helyről szabadrúgást a vendégcsapat, de Kenesei csúnyán mellé lőtt. A félidő hajrájában Bailo harcolt ki egy sarokrúgást, amiből Nagy fejelt a védők szorításában a felső lécre. 

A félidőben egyik mester sem változtatott csapatán. Együttesünk még határozottabban játszott és ez meglepte a vendégeket.  A 49. percben remek összjáték végén Ferencz lőhetett, de a jobb sarokra tartó lövését Rigó kapus hárította. Sorra jöttek a helyzetek és érett a hazai gól. A 69. percben jobb oldali támadást vezettünk és Bontó Marci középre ívelt labdájába a vendégek védője kézzel ért bele, amit a partjelző észrevett így a játékvezető büntetőrúgást ítélt. Az ítéletet Bíró András magabiztosan értékesítette (2-1). A 73.percben Simonfalvi lépett ki a védőfalból és indult hosszú léptekkel a kapu felé és remek helyzetbe hozta Bontót, aki 16 méterről csúnyán fölé lőtt. A Komárom megnyomta az utolsó 10 percet és próbált egyenlíteni. Végh, Simigla és Kenesei is hasonló sorsa jutott, mivel mindhármuk ziccerét Czirjék Zoli hárította, nagyban segítve az első sikerünk megszerzését. 

Összességében egy parázs hangulatú, nehéz mérkőzést játszottunk, ahol az akarásnak és a koncentrációnak meglett az eredménye. 

Szép volt fiúk!

2018. augusztus 18. Tarr Andráshida SC
 

megosztás