Megérdemelt győzelem a tavaszi nyitányon

A tavaszi szezon első meccsén a jó erökből álló Gyenesdiás együttesét fogadtuk. Az első félidőben magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, de a másodikban már sikerült felül kerekednünk ellenfelünkön. 

Tarr Andráshida SC-Kinizsi SK Gyenesdiás 4-1 (1-1)
Zalaegerszeg, Zárt kapuk mögött, JV: Iványi G. (Aczél P., Kondákor T.)

Tarr Andráshida SC: Czirjék- Hegedüs (Horváth), Kalamár, Fábián, Nagy, Czotter, Molnár (Csongár), Czafit, Tóth, Bakó (Pataky), Szinay, Edző: Dobos Sándor

Gólszerzők: Kalamár, Tóth, Szinay (2), ill: Nagy B.

A kezdősípszó előtt gyászszünet vezette fel a találkozót, ugyanis a kapusedzőnk Sáfár Csaba édesanyja a napokban elhunyt, így neki szólt az egyperces csend. Már a találkozó elején letámadtuk ellenfelünket, amit nehezen tudtak kezelni. A feltolt védekezésünknek hála sok labdát szereztünk. A 13. percben Tóth lőtt nagy helyzetben mellé, majd Bakó tornáztatta meg Szabó Ádámot. A 21. percben Fábián jobb oldalon kapott indítást, majd jobbal középre tekert beadását Kalamár fejelte a hálóba (1-0). Nem örülhettünk sokáig a vezetésnek, mivel éppen a gólpasszt adó Fábián sodorta el a büntetőterületen belül ellenfelét. A tizenegyest Nagy értékesítette (1-1). Az egyenlítés után bátrabban támadtak a vendégek, míg a játékunk kicsit akadozott. A 36. percben Tóth László lőtt kapásból úgy 20 méterről a kapu mellé. 

A fordulás után ismét fölényben játszottunk és az 51. percben megtört a jég. Nagy szerzett labdát a térfelünkön és Szinay-tól visszakapva a játékszert remekül ugratta ki Tóth Lászlót, aki a ball sarokba lőtt (2-1). A bekapott gól megfogta a vendégeket. A folytatásban is többet támadtunk, de a kapu előtt rendre hibáztunk nagy helyzeteket kihagyva. A hajrában végre Szinay is megtalálta a góllövő cipőjét. A 84. percben remek ütemben kapott labdát lőtt a jobb sarokba (3-1). A 87. percben a 16-os vonaláról, kiváló helyről lőhettek szabadrúgást a vendégek. Nedelkó középre tartó lövését kiütötte Czirjék, majd a kipattanót Fellner tekerte alig mellé. Az utolsó percben Szinay lépett ki jó ütemben a védők között, buktatni sem tudták és találatával végleg eldöntötte a rangadót. 

2021. február 21. Tarr Andráshida SC

megosztás