Menekülés a győzelembe

A 28. fordulóban kiesési rangadót játszottunk a Pénzügyőr SE csapatával. A két csapat közt négy pont folt a különbség a forduló előtt. A lefújás után ez változott. 

Tarr Andráshida SC–Pénzügyőr SE 2-0 (1-0)

Andráshida, 150 néző. Jv: Szommer.

Tarr Andráshida SC:  Czirjék – Simonfalvi, Balla, Kalamár, Nagy Z. – Horváth T., Marsai, Csongár (Takács), Szegleti (Rózsa) – Tóth L. (Bailo), Szabó M. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerző: Tóth L. (2). 

Kiállítva: Balla, illetve Varga S.

Bíró András sárga lapok miatt hiányzott, de szerencsére Simonfalvi és Szegleti vállalta a játékot. 

Az első pillanattól nekiestünk ellenfelünknek, no persze nem ész nélkül, csak úgy határozottan. A vendégek meg is illetődtek, mert nagyon nem tudtak kijönni a kapujuk elől. Az 5. percben Nagy húzott be a tizenhatos magasságában, de lövését Czuczi Márton kitolta a bal sarokból.

 

Egy perccel később Tóth László szánta el magát lövésre, szinte ugyan onnan, mint csapattársa, annyi különbséggel, hogy a labda a bal felsőben kötött ki (1-0).

A folytatásban is aktívabbak voltunk, de nagy helyzetet egyik csapatnak sem sikerült kialakítani. A hajrában a vendégek is aktívabbak lettek, de nem tudtak veszélyeztetni Czirjék Zoltán kapuját. 

A fordulás után is határozottan kezdtünk és öt perc elteltével Marsai kapott egy beívelést a tizenhatoson belülre, amit meg is szelídített, de a védője látványosan lerántotta. A partjelző segítsége is kellett a játékvezetőnek, hogy megítélje a jogos büntetőt. Az ítéletvégrehajtó Tóth volt, aki magabiztosan helyezte a labdát a bal sarokba (2-0). A gól után mindent megpróbáltak a vendégek, de jól zárt a védelmünk. A Pénzügyőr csapatából egy felesleges szabálytalanság után Varga mehetett második sárga lapja után zuhanyozni. Nagyobb veszteség számunkra, hogy a hajrában a végig jól játszó Balla Ádám is két sárgalap után pirosat kapott. A vendégek néhány távoli kísérlet kivételével nagy helyzetet nem dolgoztak ki, a győzelmünk megérdemelt volt. 

Dobos Sándor: - Fontos mérkőzést nyertünk meg, melyen a tét nagyságának fényében a fiúk nagy lelkierőről tettek tanúbizonyságot. Az eredmények furcsa alakulása miatt, továbbra is lépéshátrányban vagyunk a bennmaradást jelentő helytől.  

2019. május 20. Tarr Andráshida SC
 


 

megosztás