Mindig próbálunk előre nézni!

Az év végéhez közeledve itt az ideje a számadásnak. A csapat remekül szerepelt az ősz során és előkelő helyről várhatja a folytatást. Klubunk elnöke Soós Zoltán is büszke a fiúk teljesítményére és az összefo-gásra, ami az egyesületre jellemző:

Nehéz időszakon, kemény éven van túl az egyesület. Mi jellemezte az elmúlt időszakot?
- Talán az összefogás, ami először eszembe jut a kérdéssel kapcsolatban. Valóban nem egyszerű a mai környezetben egy NB III-as csapatot fenntartani, de úgy gondolom, hogy az elmúlt év bizonyította, hogy a csapat, az edzők, az utánpótlás és a vezetés is mindent megtesz a sikeres szereplés érdekében. Mindig próbálunk előre nézni és a jelentkező problémákat közösen megoldani.

A gondok ellenére a felnőtt csapat remekül szerepelt az ősszel, ez a tény előremutató lehet?

- Minden bizonnyal, de megmondom őszintén én ezt is vártam. Az idei szezon indulásakor valószínű kevés csapat mondhatta magáról azt, hogy nem távozott senki és egy új játékos érkezett. Ugyanakkor sajnos a szokásos sérüléshullám nem került el bennünket, de erőnket mutatja, hogy a kieső játékosok he-lyére lépők maximálisan megfeleltek az elvárásoknak. A megszerzett pontszám és a helyezés is nyugodt tavaszt jelenthet, de természetesen továbbra is a magunk által támasztott elvárásoknak szeretnénk megfe-lelni és a keretet egyben tartani.

Milyen az utánpótlás helyzete?
- Az új elnökség első célkitűzései között fogalmazta meg az utánpótlás helyzetének javítását, a csapatok megerősítését. Ebben természetesen csak apró lépésekkel lehet előre jutni, hiszen a városban adott a fo-cizni szerető és akaró gyerekek száma. Ugyanakkor a mai felnőtt csapatban is több saját nevelésű és helyi kötődésű játékos van, ami bizonyítja, hogy jó munka folyik az egyesületben és a gyerekeknek van előre-lépési lehetőségük. Az utánpótlás csapataink edzői gárdájának többsége már az első csapat játékosaiból áll, tehát ezt a feladatot is házon belül próbáljuk megoldani. Továbbra is fontosnak tartom a ZTE-vel ki-alakulóban lévő együttműködést, melynek jelentősége az utánpótlás területén különösen fontos lenne, bár ennek fogadtatása nem minden esetben sikeres.

Mit hozhat a jövő, mik az elvárások és a tervek?
- Továbbra is a biztos NBIII-as tagság megtartását és a csapat egységének megőrzését tartom a legfonto-sabbnak, melyhez véleményem szerint az edzői gárda és a játékosállomány is adott. A rendelkezésünkre álló létesítmény folyamatos karbantartása és fejlesztése is jelentős feladatunk, melyre minden évben je-lentős összeget fordítunk. Meglévő és új partnereink segítségével a TAO pályázat keretén belül próbáljuk a fedezetet előteremteni. A létesítmény fejlesztésére készítettünk egy hosszú távú fejlesztési tervet, mely-hez elnyertük a város támogatását is.

Ha lenne, három kívánságod mi lenne az?
- A csapat egységének megtartása, és a kialakult közösség erejére támaszkodva a működési feltételek szín-vonalának folyamatos emelése. Lehetőség szerint új támogatók, szponzorok bevonása. Az utánpótlás csapataink helyzetének javítása, úgy edzői, mint játékos oldalról, ide értve a „Bozsik program”-ban részt-vevőket is. A létesítmény folyamatos fejlesztése annak érdekében, hogy minél gazdaságosabb működést és jobb feltételeket tudjunk biztosítani.

Soós Zoltán elnök úrral egyetemben minden kedves szurkolónknak, játékosunknak, támogatónknak, segítőnknek sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

2017. december 27. Tarr Andráshida SC

megosztás