Mindkétszer a szlovének nyertek

Ismét jó házigazdái voltunk a magyar női U19-es labdarúgó válogatott felkészülési mérkőzésének.

Október eleji Európa-bajnoki sejtezőre készült Szlovénia ellen a magyar U19-es női labdarúgó válogatott. Kedden Szlovéniában 3-0-ra nyertek a házigazdák, majd csütörtökön, Andráshidán találkoztak újra a válogatottak. A szlovének ezúttal is nyertek, főleg a második félidei eredményes játékukkal.

Magyarország U19-Szlovénia U19 0-4 (0-1)
Andráshida, U19-es női felkészülési mérkőzés, Jv: Sipos Katalin (Rózsás R.,Bizderi N.)
Magyarország: Terestyéni - Kovács V., Kovács L.-, Hornok (Váradi), Győrik, -Dorner, Erdész (Pusztai (Balogh)), Vasas (Horváth), Csolti (Bódai)-Vári (Jánosi)-Vig (Kovács E.). Szövetségi edző: Turtóczki Sándor

A találkozót a helyszínen tekintette meg Markó Edina, a felnőtt női válogatott szövetségi kapitánya. A keddi mérkőzéshezképest, több poszton is változott a válogatottunk kezdője, s talán ennek is betudható volt, hogy lendületesen és harcosan játszottak a lányok. Az már az első percekben kiderült, hogy a szlovének jól szervezik a játékukat és pontosabban is játszanak. Mégis a mieink előtt adódtak nagyobb helyzetek, sőt a 25. percben Csolti meg is szerezhette volna a vezetést, de nagy helyzetben a kapusba lőtte a labdát. A 30. percben előnybe kerültek a vendégek, amikor Mori egy szép csel után 20 méterről lőtt Terestyéni mellett a bal sarokba. A félidőig voltak még próbálkozásaink, de gólt nem sikerült szereznie a válogatottnak. 

A második félidőben, fölényben játszottak a szlovének. Sorra alakították ki a helyzeteket. A magyar lányok nehezen tudták megtartani a labdát és sokat hibáztak védekezésben. A 67. percig tartotta magát a válogatott, majd ezt követően 11 perc alatt háromszor zörrent a hálónk. Ebben a játékrészben szinte teljesen veszélytelen volt támadásban a válogatottunk a pontosabban és erőszakosabban játszó szlovének pedig megérdemelten nyertek. 

Turtóczki Sándor:- A két mérkőzést választ adott egy –két dologra, arra mindenképpen milyenkeretet kell kijelölnöm az EB selejtezőre. A két mérkőzés alapján az is elmondható, hogy a két együttes között ekkora különbség nincs, de vagy kevés volt a felkészülésre szánt idő, vagy a klubjaiknál nem sikerült úgy a felkészülés, ahogy az elvárható lenne. Sajnos a lányok még messze vannak attól, hogy jó játékra legyenek képesek.  Még lesz egy összetartásunk, majd azt követően megpróbáljuk kiharcolnia a továbbjutást a selejtezőn. 

Az EB selejtezőn melyen Macedónia, Moldova és Finnország lesz, a mieink ellenfele Budapesten rendezik. A csoportból az első és második jut tovább a tavaszi elit körbe, ahonnan EB-re lehet majd kijutni. 

2018. szeptember. 22. Tarr Andráshida SC

megosztás