Nagy kedvvel játszottak a fiúk, egy hatos lett a vége

A Megyei I. o negyedik fordulójában az eddig veretlen Lenti Te látogatott hozzánk. 

Tarr Andráshida SC–Creaton-Lenti TE 6-1 (5-0)
Zalaegerszeg, 120 néző. Jv.: Lakics P.

Tarr Andráshida SC: Orbán – Horváth E., Tóth L., Szinay (Bakó), Csongár (Molnár A.), Fábián, Kalamár, Balla (Cséber), Temlén, Szabó M. (Bekes), Czafit. Edző: Dobos Sándor.

Creaton Lenti TE: Balogh B. (Simon) – Horváth Sz. (Kondákor), Fehér, Tuboly, Soós, Kiss K., Balog M. (Lukács), Lovrencsics, Takács, Horváth L. (Mihalecz), Varga T. Edző: Szarka Péter.

Nagyon agilisan kezdtük a találkozót. Az első percekben kiderült, hogy a vendégek védői nem tudják tartani a szélsőinket. A 4. percben Tóth kapott indítást a jobb szélen, de 16 méterről fölé lőtt. A 6. percben egy szerelés közben Balla Ádám megsérült, egy vétlen ütközés közben eltört az orra és le kellett cserélni. A 12. percben újabb remek támadást vezettek a fiúk és három passzból Horváth Erik ugrott ki a jobb szélen és a középre lőtt labdáját Színay passzolta a kapuba (1-0).  Továbbra is veszélyesen támadtunk és több jó akciót is vezettünk. A 21. percben Czafit Balázs szerzett remek ütemben labdát a félpályán és pontosan ugratta ki Szabó Martint, aki még egy cselt s megengedett magának és a kapus mellett a hálóba lőtt (2-0). A gól megfogta a vendégeket és a 24. percben jött az újabb. Orbán kirúgásból indított és a védők közül kilépő Színay megszerezte második gólját (3-0). Egy perc sem kellett az újabb találatig. Labdaszerzés után Temlén Máté lépett ki a jobb szélen és 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot (4-0). A 30. percben újabb góllal zártuk le a nagy rohanást. Színay tartotta meg remekül a labdát majd a középen érkező Szabóhoz passzolt, aki másodszor sem hibázott (5-0). A hajrában újabb kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, ugyanis Színay Bendegúz a lábát fájlalva cserét kért. 

A fordulás után határozottabb játékot produkált a Lenti, aminek az 52. percben egy gól lett az eredménye (5-1). Gyorsan jött a válasz. Az 54. percben a bal szélről belőtt labdát Szabó kezelte le és okosan gurított Simon mellett a hálóba (6-1). A folytatásban sok helyzetet dolgoztunk ki, főleg Tóth László játszott nagy elánnal, hogy ne maradjon le a fiatalok mögött, de még a kapufa is ellen volt ezen a meccsen. Összességében csapatunk ötletesen, nagy kedvvel játszott és megérdemelten nyertünk ilyen arányban is.

Dobos Sándor:- Gratulálok a fiúknak, hiszen olyan arcunkat mutattuk meg, ami igazán jellemző ránk. A héten a kupában is remekeltek a fiúk és a bajnokin is extrán teljesítettek. Ezt a formát kell általánosítanunk, de ez sok munkát igényel és odafigyelést. 

2019. szeptember 2. Tarr Andráshida SC

megosztás