Napközis tábor, sok élménnyel

Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által kiírt pályázatára jelentkezett klubunk. Sikeres pályázatunkkal két hét, napközis jellegű táborozást kínálhattunk a jelentkezőknek. 

Az első hét zajlik éppen, ahol 20 fő és két kisérő vehet részt a programokban. 
A táborban az ASC 1-8 osztályos játékosai-tanulói vesznek részt - zömében a zalaegerszegi Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói, de vannak a zalaegerszegi Dózsa és az Izsáki iskolából és Bagodból is táborozó gyerekek. 

A tábor 5 tematikus program köré épül fel:
- Önismeret, közösségépítés, kompetenciafejlesztés
- Sport, egészséges életmód
- Művészeti nevelés, kézművesség, kulturális örökségeink, hagyományőrzés
- Környezettudatosság, természeti értékeink és környezetszépítés
- Kirándulás.

És ami a legfontosabb sok játék, foci, móka, kacagás!

A tábor keretein belül Szabolcs Péter Munkácsy Díjas szobrászművész tartott élvezetes elméleti és gyakorlati foglalkozást - Zalacséb-Malomtanyán a Művészeti Tematika programnak megfelelően, melynek a végén a gyerekek összetört cserépedényeket ragasztottak össze, valamint sárkányt készítettek. Jellemző az egész nap hangulatára, a sok-sok élményre, hogy hazafelé több srác is azt kérdezte, hogy..."Jenőbá, mikor jövünk újra ide?"A gyerekek nagyon élvezték az egész napot, hiszen az érdekes információk mellett volt meglepetés, foci, úszás, búvárkodás, és fejes-szaltó ugrások... No és a finom ételek! Szabolcs Balázs és az egyik táborlakó Nagy Ádám apukája, Nagy Zsolt kb. 70 palacsintát és rengeteg hasábburgonyát sütött a gyerekeknek. 

A Környezettudatosság, természeti értékeink és környezetszépítés is szerves része a tábor programjának. Két kis videó filmmel mutattuk be a Föld adta nagyszerű adottságait, annak védelmét! A víz fontosságát! A gyerekek környezetszépítésnek a szellemében elindultak és szemetet szedtek Andráshida utcáin.

Le a kalappal a gyerekek előtt!

A héten lesz még kirándulás, találkozhatnak Takács Ágnes iparművész, restaurátorral, aki Győrkefa római kori település ásatásairól beszél. Természetesen lesz Aquacity és Gébart fürdőzés is a programban. 

Napközis tábor második turnusa 2020.07.13-17-ig tart. 

2020. július 10. Tarr Andráshida SC

megosztás