Nem sikerült kiharcolnunk a továbbjutást

Szerdán rendezték a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját. Csapatunk a  az NB II-es Soroksár SC-t fogadta. A vendégek voltak előnyben, mivel 3:2-re nyertek hazai környezetben. Szerettük volna kiharcolni a továbbjutást.   

Tarr Andráshida SC-Soroksár SC 0-1 (0-1)
Andráshida, 200 néző. Jv: Gaál (dr. Szabó, Mohos).

Tarr Andráshida SC: Czirjék – Simonfalvi, Takács S., Kalamár, Nagy Z. – Szabó M. (Bailo, 71.), Marsai, Horváth T. (Temlén, 71.), Szegleti – Tóth L. (Szinay, 46.), Bíró. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerző: Lakatos (2.).

A találkozót váltakozó szélben játszották, ami egy kicsit megnehezítette a csapatok folyamatos játékát. Sajnos, amit szerettünk volna elkerülni, már a 2. percben gólt kaptunk.  Egy balról belőtt labdát Czirjék csak kiütni tudott, ami Lakatos elé pattant és a soroksári játékos 7 méterről a kapuba lőtt. A fiúk nem estek össze és próbáltunk kiegyenlíteni. A 12. percben Szegleti indította remek ütemben Tóth Lászlót, aki óriási helyzetben fölé lőtt. A folytatásban főleg a mezőnyben játszottak a csapatok, kevés helyzetet kialakítva.  

A második félidőben tovább próbálkoztunk és valamivel aktívabbak is voltunk ellenfelünknél. Az 56. percben egy jobb oldali beadásra Szinay érkezett, de öt méterről nem találta el a labdát. A 78. percben Bailo játszotta magát tisztára, majd Szinay elé passzolt, aki 7 méterről, jó helyzetből fölé lőtt. Mindnet elkövetettünk a gólért, de majdnem a vendégek lőttek újabbat. A 88. percben Erdélyi egy labdaszerzés után lépett ki a hazai védők között, de ziccerét Czirjék bravúrral védte. A találkozón több gól nem esett így a Soroksár kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé ahol a Puskás Akadémia ellen folytathatja a kupaszereplést.

Összességében, utolsónak állva maradt zalai csapatként becsülettel küzdöttünk mind a kettő mérkőzésen, ami remélhetőleg a bajnokikon is jelentkezni fog. Vasárnap újabb komoly feladata vár ránk, mivel az NB III-as tavaszi szezon nyitányán a Sárvár csapatát fogadjuk 14.30-tól. 

2019. február 27. Tarr Andráshida SC
 

megosztás