Nem voltunk elég rámenősek

A 11. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolt csapatunk vasárnap délután a Semjénháza ellen. 

Tarr Andráshida SC–Semjénháza 1–1 (1–0)
Zalaegerszeg, ZTE-stadion mögötti műfüves pálya. Jv: Lakics P.

Tarr Andráshida SC: Czirjék – Fábián (Molnár A.), Kalamár, Czafit, Horváth E. (Káli), Szabó M., Kovács L. (Csongár), Nagy Z., Tóth L., Bakó (Pataky), Szinay, Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Bakó, ill. Domján (11-esből).

A mérkőzés elején egyből magunkhoz ragadtuk az irányítást, a vendégek kontrákra rendezkedtek be. A 22. percben egy balról belőtt labda Szakmeiszter kapusról kipattant, és az érkező Bakó megszerezte a vezetést (1-0). Az első komoly helyzete a Semjénházának a 36. percben volt, amikor Szakmeiszter János közel 30 méteres pontrúgásból a jobb kapufát találta el. A félidő végén beszorítottuk ellenfelünket és egymás után háromszor is szögletet rúghattunk. Mindegyikben benne volt a gólszerzési lehetőség. 

A fordulás után is fölényben játszottunk, de az újabb gól nem akart sikerülni. A 64. percben egy kontratámadás végén büntetőhöz jutottak a vendégek, és Domján kiegyenlített (1-1). A hajrában mindent megpróbáltunk a győzelem megszerzéséért, de a jól védő vendégkapuson nem tudtunk átjutni. 

Dobos Sándor:- Nem játszottunk jól, pedig nagyobb területünk volt, mint az elmúlt mérkőzésen. Nem volt összjátékunk, mert átadásaink pontatlanok voltak. Ennek ellenére kialakítottunk még két-három nagy helyzetet a gólunkon kívül, de a második találatunkat nem tudtuk megszerezni. Mint később kiderült ez döntő hiba volt. Nem voltunk elég rámenősek, akaratosabb volt ellenfelünk. A második félidőt is nagyon nagy helyzettel indítottuk, de ismét bravúrosan védett az ellenfél kapusa, már nem először a mérkőzés folyamán. A Semjénháza jogosnak tűnő büntetővel egyenlített. Ilyen jogosnak tűnő tizenegyest mi is rúghattunk volna, de lehet, hogy kettőt is. De a foci ilyen. Inkább magunkban keresem a hibát, ott többet találok, mint a játékvezető ténykedésében. Ezzel a mérkőzéssel lezárult az őszi szezon. Tizenegy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel zártunk. Ez nem rossz, de a helyzetek alapján lehetett volna jobb is a mutató. Megpróbálunk ehhez hasonló tavaszt produkálni.  Ahhoz viszont jobban kell lobogni bennünk a harci tűznek, mert ma csak pislákolt.

2021. február 15. Tarr Andráshida SC

megosztás