Nyári utánpótlás torna

Augusztus első napján hatcsapatos utánpótlás tornával nyitjuk a nyár utolsó hónapját. Az NB 3-as U19-s bajnokság meghatározó csapatait hívta meg Tóth László a korosztályos csapatunk edzője és a felnőtt csapatunk csatára. 

- Az elmúlt, csonka bajnokságban az U 19-es csapatunk a 4. helyen zárt, úgy hogy a félévi zárasnál egygólos hátrányban voltunk a tabella második helyén. Sajnos a lejátszott első két forduló nem úgy sikerült, ahogy terveztük és így a dobogó elúszott- foglalta össze a csapat szereplését Tóth László.  

A fiúk szereplése így is nagyszerűnek mondható, hiszen a csapat 90%-a dupla terhelést kapott, mivel a felnőtt bajnokságban is szerepelt. Az idei keretet a 2002-2003-as születésű játékosok alkotják. Ebből a korosztályból öt (négy 2002-es és egy 2003-as) játékosunk már a felnőtt bajnokságban is bemutatkozott!  Klubunk stratégiájának fontos része ez a korosztály, szeretnénk, hogy a közeljövőben minél több játékost kaphasson szerepet a felnőtt csapatban és így velük együtt kiharcolni akar az osztályváltást is!

Augusztus 1-én a 2002/2003. évben születettek számára szervezünk egy torna keretében játéklehetőséget. A mini tornán két csoportban játszanak a csapatok:

„A” csoport : Pápai ELC, Nagykanizsai ULE, Andráshida SC
„B” csoport: Mosonmagyaróvári TE 1904, Király SZE, Andráshida TE      
                                         

- Sokat beszélgettünk Németh Richárddal a sok-sok támogató szülő egyikével és vele találtuk ki, hogy jó lenne egy tornát összehozni, ha már a bajnokság is hamarabb véget ért. Fontos ennek a korosztálynak, hogy minél több meccs legyen a lábukban a szezon kezdetéig! Ez a torna a csapatok felkészülésébe is maximálisan bele illik

Tóth László elmondta, hogy próbáltak olyan csapatokat meghívni, akik évek óta meghatározó szereplői a korosztályos NB 3-as bajnokságnak. A cél egyértelmű, hogy egy nívós tornát létrehozva szolgálják a gyerekek fejlődését. 

A program 10 órakor kezdőik az Andráshida SC sportpályáján. A mérkőzések a centerpályán és az edzőpályán zajlanak majd 2x 25 perces időintervallumban. A torna nem csak a játékosoknak, hanem a játékvezetőknek is jó erőfelmérő lesz, hiszen az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságával megállapodva a Talent Programban résztvevő fiatal játékvezetők is éles helyzetben tudnak gyakorolni. 

2020. július 29. Tarr Andráshida SC

megosztás