Nyílt maradt a párharc

Fábián Kristóf kettő góllal mutatkozott be a felnőttek között

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén csapatunk az NB II-es Soroksár SC vendége volt. Egyetlen zalai együttesként, sérülésektől és betegségektől megtépázott csapattal álltunk fel.

Soroksár SC–Tarr Andráshida SC 3–2 (1–2)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 150 néző. JV: Nagy Róbert (Varga Zsolt, Máyer Gábor)

Soroksár SC: Steer – Gárdos, Lipcsei K., Valencsik, Bor – Derekas, Lőrinczy – Kovács D. (Erdélyi L., a szünetben), Tamási Zs. (Kundrák, 61.), Lakatos I. (Molnár R., 83.) – Pál A. edző: Lipcsei Péter

Tarr Andráshida SC: Czirjék – Marsai, Takács S., Kalamár, Fábián (Temlén, 73.), Nagy Z. (Tóth L., a szünetben) – Szabó M., Horváth T., Szegleti, Bontó (Fülöp S., 63.) – Bíró A. edző: Dobos Sándor

A hazaiak kezdtek lendületesebben és a 9. percben Lőrincz találatával előnybe kerültek (1-0). A fiúk nem estek össze a bekapott góltól és kezdeményezőbb lett a játékunk. A 26. percben, balról, 35 méterről Nagy Zoltán ívelt egy szabadrúgást a hazai kapu elé, ahol a csapatban először bemutatkozó Fábián Kristófot találta meg, és a fiatal játékos fejesével kiegyenlítettünk (1-1). A hazaiak számára a 34. percben jött a hidegzuhany, ugyanis Nagy újabb szabadrúgását Fábián ismét a kapuba jutatta újfent fejjel (1-2). 

A második félidő elején hamar kiegyenlített a Soroksár, a csereként beállt Erdélyi találatával (2-2). Fölényben játszottak a hazaiak és beszorultunk a térfelünkre. A 65.percig bírta a nagy nyomást csapatunk. Ekkor újra Erdélyi talált a kapunkba, előnyhöz juttatva a Soroksárt (3-2). Egy perccel később büntetőhöz jutott a hazai csapat, Fábián buktatta Pált, de a büntetőt elvégző Lőrincz lövését Czirjék bravúrral védte. A hajrában Tóth László lábában volt kétszer is az egyenlítés, de sajnos ott is maradt. Így a Sorokság nyert 3-2-re, ami okot adhat a bizakodásra, hiszen a visszavágón, február 27-én 13 órától, még lehet esélye a továbbjutás kiharcolására. 

Dobos Sándor: Rosszul kezdtünk, ám a találataink után bátrabban futballoztunk. A második félidőben sérülés miatt át kellett szerveznünk a védekezésünket, ami nem sikerült jól, mert két gyermeteg gólt is kaptunk. Dolgozunk, hogy a visszavágón kiharcolhassuk a továbbjutást. 

A Sorksár TV összefoglalójában látható Fábián Kristóf kettő fejesgólja is:

Szép volt fiúk!

2019. február 21. Tarr Andráshida SC

megosztás