Nyolchetes felkészülés

Véget értek az ünnepek és már a március 3-án rajtoló bajnokságra készül csapatunk. A hét elején, zord téli időjárásban kezdték meg a fiúk a téli alapozást. Az ősz tapasztalatairól és a felkészülésről Dobos Sándor vezetőedzővel beszélgettünk:

Hogy értékeled a csapat őszi szereplését? Mennyire vagy elégedett és miben van hiányérzeted?
-Nehéz, küzdelmekkel teli őszön vagyunk túl, amin nem lepődtem meg nagyon, hiszen nagy változásokon ment át a keret. Természetesen nem volt egyszerű megélni ezeket az időket, hiszen a munkát becsületesen elvégezte a csapat, de a mérkőzések döntő többségében az eredményekben ez még nem realizálódott. Nagyvonalakban elégedett vagyok a keret munkájával, több tapasztalat kellene a pályára, de ehhez idő kell. Nagyobb rutinnal több pontunk lenne. Hiányérzetem a megszerzett pontok mennyiségénél van, viszont a kupában egy kis szerencsével eddig bravúrosan teljesített a csapat.Tavasszal már remélem egy kicsivel érettebb, dörzsöltebb játékot tudunk nyújtani, a csapat jártasabb lesz és egyben talán szerencsésebb is.

Elkezdtétek a felkészülést, milyen ritmusban zajlik majd...
-Nyolc hetes felkészülés lesz, az első hét a ráhangolásé volt. A következő három hét lesz az erőgyűjtés szakasza, majd ezután már a technikai, taktikai rész következik, hiszen február huszadikán már kupameccs lesz.

 Hogy alakulnak a felkészülési meccsek? 
-A felkészülés első szakaszában hétvégén játszunk gyakorló mérkőzéseket, a másodikban már hét közben is, hiszen a kupameccsek is szerdánként lesznek.

 Lesz-e változás a keretben érkező-távozó oldalon? 
-Sajnos Ferenc Zoltán elhagy bennünket, rálép egy rögös útra: edzőként is fog dolgozni, mellette játszik Ausztriában is. Ezúton is sok sikert kívánunk neki. Gondolkodunk a keret megerősítésén, hiszen ahogy már említettem a tapasztalatra szükség lenne, de csak ésszerűen. A kerethez csatlakozik Szinay Bendegúz az ifi csapatunktól, és minden reményünk meg van arra, hogy majd lesz, aki követi a példáját

Csapatunk 16 fordulót követően a 14. tabellán, tehát küzdelmes tavasz elé nézünk. 

2019. január 12. Tarr Andráshida SC

megosztás