Ősszel a védekezésen volt a fókusz, de az eredmények is jöttek

U17 Regionális Bajnokság Észak-Nyugati csoportjában a hatodik helyen zárta az őszt Balla Ádám együttese. Nagyon erős mezőnyben remekül helytállnak a fiúk, akikre szép tavasz várhat. 

Balla Ádám foglalta össze a bajnokság első felét:

- A csapatom 18 fős plusz az U 16-os együttesünkből van 3-4 fiatal, aki néha a kerettel tart bajnoki mérkőzésre. Az őszi szezon edzéslátogatása nagyon jó volt. Átlagban a 18 főből mindig volt 13 gyerek edzésen, melyek általában kedd csütörtök és pénteki időpontban voltak.

Mik voltak csapatod erősségei?

-A csapatom erőssége, hogy a pályán kívül is remek kapcsolatot ápolnak egymással a fiúk és bizony nagyon összetartó társaság. Az őszi szezonban a csapatvédekezést helyeztük előtérbe. Megtanultunk, a pálya bármely harmadában, akármi is legyen az eredmény együttesen mozogni, mind a 10 mezőnyjátékossal, szigorúan betartva a távolságokat egymástól. Ezt mutatja a második legkevesebb gól a bajnokságban (igaz voltak még vissza erős csapatok az elmaradt 3 fordulóban), de ebben a mezőnyben ahol a Szombathelyi Haladás, Mosonmagyaróvár, Sopron, Gyirmót, Ajka, Király, Lurkó, Pápa, Csorna, Sárvár..stb szerepel nem rossz teljesítmény.

Mit vársz a tavasztól, miben szeretnétek fejlődni? 

-Edzésen nagyobb koncentrációt várok és még intenzívebben kellene csinálni a gyakorlatokat.  Támadójátékban várok fejlődést. Ha nálunk van a labda, jobban becsüljük meg, labda nélküli mozgásban pedig mindig van hova fejlődni. Sokat fogjuk majd gyakorolni a támadásfelépítéseket esetleges labdavesztés után, a visszatámadást, mert ősszel a fő hangsúly a védekezésen alapult. 

Zárásként arra kértük Ádámot, hogy válaszon egy játékost, aki az ősszel jól teljesített:

-Ősszel nem szeretnék játékost választani, inkább év végén. Ugyanis voltak jó egyéni teljesítmények, de igazán CSAPATSZINTEN voltunk erősek. 

Hajrá fiúk!

2021. január 10. Tarr Andráshida SC

megosztás