Partnertalálkozó – tervekkel, ötletekkel

Első alkalommal rendezett klubunk szponzoroknak, támogatóknak és segítőinken Partnertalálkozót. A Palatinus étteremben megtartott rendezvényre kicsit kevesebben jöttek el, mint amennyire számítottunk, de Zalatnai László és Dobos Attila munkáját így is dicsértet illeti. 

A találkozó elején Soós Zoltán, klubunk elnöke köszöntötte az egybegyűlteket és röviden vázolta az egyesületünk helyzetét. Beszédében kitért a kiválóan szereplő NB III-as csapatra és dicsérte a klubnál folyó szakmai munkát. Az utánpótlás helyzetéről már kicsit szürkébb volt a kép, mivel a szezon elején, kívülálló okok miatt nem volt egyszerű a többszintes, korosztályos csapatokba a fiatalokat összegyűjteni. Elnökünk beszélt a ZTE és az ASC kapcsolatáról, ami lehetne sokkal gyümölcsözőbb is. Végül az önkormányzat és a klub kapcsolatát is megemlítette, ami sajnos azért nem erős, mert 12 másik klubbal kell versenyeznie csapatunknak, a nagyobb támogatásért, ami így inkább osztódik, mint a sikeres egyesületek felé áramlana. 

Dobos Attila, a klub anyagi kondíciójával kapcsolatban elmondta, hogy az NB III Nyugati csoportjának egyik legkisebb költségvetéssel működő együttese az Andráshida. A szponzorok – Tarr Kft., Zalaco, ZÁÉV ZRT., Szabadics, Sprint, Femat- támogatásával és a TAO pályázatoknak köszönhetően biztosítva van a klub működése. Kiemelte, hogy emellett a kisebb támogatóknak és az új partnereknek a segítségével szeretnénk biztos lábakon tudni a költségvetést, mert csak így lehet stabilan NB III-as klub Andráshidán. 

A találkozón jelen volt Józsi György, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának igazgatója is, aki gratulált a csapat szerepléséhez. Kiemelte, hogy a városnak a sportkoncepcióját át kellene gondolnia és más elosztási rendszer szerint elosztani a labdarúgása szánt költségvetési összeget. Szerinte meg kellene határozni a prioritásokat, amit egyelőre nem tesz meg a városvezetés. 

Dobos Sándor vezetőedzőnk, a csapat remek szereplését méltatta és kihangsúlyozta, hogy a siker egy jól működő közösség érdeme. A hosszú távú célunk, hogy a helyi kötődésű fiataloknak és a saját nevelésű játékosoknak biztosítsunk játéklehetőséget. Az utóbbi évek bebizonyították, hogy a fiataloknak alternatívát tud adni a klub, hogy ha keményen dolgoznak, akkor lehet helyük a felnőtt csapatban. 

Zalatnai László, a Zala Volán egykori vezérigazgatója hozzászólásában andráshidai kötődéséről beszélt, ahol fiatal korában még játszott is. Felajánlotta segítségét a szponzorok klubunkhoz való szervezésében. Kiemelte, hogy az egyesületnek marketing szempontból sokat kell fejlődnie, hogy eladhatóbbá válhasson az ASC. Meg kell mutatni, hogy helyi és szerethető csapata van Andráshidának. 

Az első partnertalálkozó könnyű vacsorával és kötetlen beszélgetéssel folytatódott. Abban megegyeztek a résztvevők, hogy hasonló összejövetelekre mindenképpen szüksége van a klubunknak. A jövőbe tekintve a klub 20 éves évfordulójára egy kiadványt szeretnénk elkészíteni, amit a szurkolók a tavaszi szezon nyitómérkőzésén vehetnek majd kézbe. 

2018. február 1. Tarr Andráshida SC
 

megosztás