Rendhagyó felkészüléssel készülünk a bajnoki rajtra

A héten elkezdte, vagyis pontosabban folytatta a felkészülést megyei első osztályban szereplő együttesünk. A játékosok tikkasztó hőségben végezték Dobos Sándor vezetőedző által kért gyakorlatokat. Két labdás elem között beszélgettünk vezetőedzőnkkel:

-Az első héten még három edzéssel, a bajnokság kezdetéig heti négy edzéssel készülünk. A csapatunk továbbra is rendkívül fiatal, igaz már egy év megyei első osztályú tapasztalattal rendelkezünk. Nagyon sok előnye van, hogy ilyen fiatalon már a mélyvízbe vannak dobva a fiúk, de a hátrány talán a tapasztalat.

Csapatunk a koronavírus –járvány okozta korlátozások feloldását követően azonnal edzésbe állt, a megfelelő szabályok mellett. 

-Alapvetően két feladatunk van: minél több mérkőzéstapasztalatot szerezni és erősíteni a fiúkban a szenvedélyt és a becsvágyat. Szeretnénk a maximumot kihozni a szezonban, hogy ez mire lesz elég, azt még nem tudjuk. A távlati célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. 

Mint minden szezonkezdet elött kötelező érvényű a kérdés: voltak-e változások a keretben?

-Célunk az volt, hogy együtt tartsuk a csapatunkat, ami úgy néz ki sikerült. Szerettünk volna kapusposzton erősíteni, így a Hévízből leigazoltuk Czirjék Zoltánt, aki nem ismeretlen számunkra. Cseke Patrik, aki már játszott nálunk, Zalaszentivánról tér vissza hozzánk. A csapatépítés folyamatában vagyunk és nem azt az utat választottuk, hogy hat –hét játékossal megerősítjük a keretet, hanem ezekkel a játékosokkal szeretnénk elérni a célunkat. 

Dobos Sándor elmondta továbbá, hogy a 2002-es korosztályból is 4-5 játékos már tavaly is az első csapattal edzett, akiket fokozatosan építenek be a keretbe. Számukra, hogy együtt edzhetnek a nagyokkal, az jó tapasztalatszerzés számukra.

-Rendhagyó felkészülés lesz az idei. Inkább a taktikai részre helyezzük a hangsúlyt. Minden edzésen, minél többször szeretnénk különböző megoldandó játékszituációkat gyakorolni a játékosokkal, hogy ezek is növeljék a tapasztalatukat és az éles meccseken felkészítsék őket a helyes döntéshozatalra. Sok taktika, sok játék és persze némi erőnlét is lesz az előttünk álló időszakban. 

Vezetőedzőnk elmondta, hogy már kész a program az augusztusi szezonkezdetre, melyben több felkészülési mérkőzés is helyet kapott. 

Fotó: Jóna István

2020. július 9. Tarr Andráshida SC

megosztás