Sohasem jutottunk még ilyen messzire a Magyar Kupában

A labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában, melynek tétje a legjobb 16 közé jutás volt, az Érd otthonában léptünk pályára.  A mérkőzésen a hosszabbítás sem hozott döntést, csak a büntetőpárbaj, ahol végül sikerült nagy bravúrt elérve nyernünk.  

Érdi VSE–Tarr Andráshida SC 0-0 (büntetőkkel) 3-4
Érd, 100 néző. Jv: Barna G. (Garai, Kiss B.).

Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki, Csiszár, Németh G. – Koós, Pallagi (Mojzer), Melczer (Pintér) – Kelemen P., Pál Sz., Gera D. (Kónya). Edző: Limperger Zsolt

Tarr Andráshida SC: Czirjék – Kalamár, Takács S., Nagy Z., Jóna (Bailo) – Szegleti, Fülöp (Horváth T.) Bontó (Tóth), Marsai – Bíró A., Szabó M. Edző: Dobos Sándor.

Ellenfelünk az NB III Nyugati csoportjának egyik éllovasa volt. Csapatunkból eltiltása miatt hiányzott Simonfalvi Gábor. Az első félidőben a hazaiak voltak valamivel aktívabbak. Kiegyenlített volt a játék, mindkét csapat nagyon koncentrált. A félidő második felében jöttek a nagyobb helyzetek. Előbb Koós lövése zúgott mellé, majd Gera fejese kerülte el a kapunkat. A hajrában Nagy Zoltán 30 méteres szabadrúgását védte a hazaiak kapusa. A félidőt Koós újabb lövése zárta, amit Czirjék hárított sikeresen. 

A második félidő elején tovább próbálkoztak a házigazdák, de a fiúk jól bírták erővel.  A 46. percben, a Nyíregyháza elleni győztes gól szerzőjét, Bailót küldte pályára Dobos Sándor. A 60. percben lövésre vállalkozott, de Kertész kapus hárított. Ahogy fogyott az idő úgy kerültünk egyre többször helyzetbe. A 76. percben Szabó Martin beadásáról késett le egy hajszálnyival Bíró, majd két perc múlva egy bal oldali vendégszabadrúgás végén Fülöp Soma a kapufát találta el. A hajrában még Bontónak akadt egy lövése, de résen volt a hazai kapus. 
Következett a hosszabbítás, ugyanis egy mérkőzésen kell eldönteni a továbbjutás sorsát. A 100. percben Kelemen lépett ki, Czirjékre vezette a labdát, azonban kapusunk remek ütemérzékkel, bravúrral hárított. A hosszabbítás második 15 percben javarészt fölényben játszottunk, de gólt sem nekünk, sem a hazaiaknak nem sikerült szerezniük. 

120 perc játék után jöhetett a hirtelen halál, a büntetőpárbaj. 
Az első két körben egyikcsapat sem hibázott, a hazaiaknál Mojzer és Kelemen, míg nálunk Szegleti és Horváth T. is belőtte a büntetőjét (2-2). A harmadik sorozatban Pál kihagyta, Tóth L. pedig belőtte a büntetőt (2-3), így előnybe kerültünk. A negyedik sorozatban Bíró kihagyta, Pintér viszont belőtte, így továbbra sem dőlt el a mérkőzés (3-3). Az ötödik sorban a mezőny egyik legjobbja Koós végezte el a büntetőt, amit Czirjék Zoltán kivédett.  A döntés ismét Bailo Dávid lábában volt, aki nem hibázott, így tizenegyesekkel 4-3-ra nyertünk és történetünk során először a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közéjutottunk!

Dobos Sándor:- Nagyon örülök a sikernek! Ez egyfajta visszaigazolást jelent számunkra, hogy tehetséges fiatalokkal dolgozunk, aki idővel kellő rutint szereznek majd az NB III-ban. Minkét csapat taktikusan játszott és a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Volt lehetőségünk eldönteni a találkozót, csakúgy, mint az Érdnek. A büntetőknél higgadtak tudtunk maradni és ez óriási sikerhez segítette csapatunkat. Ebből a sikerből lehet építkeznünk majd a tavaszi szezonra. 

Szép volt fiúk!

2018. december 5. Tarr Andráshida SC

megosztás