Szegleti döntötte el a mérkőzést

A 21. fordulóban a remek erőkből álló Pápai Perutz FC csapatát fogadtuk. 

.Tarr Andráshida SC– Pápai Perutz FC 2-0 (0-0)

Andráshida, 100 néző. Jv: Görög.

Tarr Andráshida SC: Horváth M. – Simonfalvi, Major, Kalamár, Nagy Z. – Horváth T. (Horváth D.), Marsai, Kovács L. (Varga), Szegleti – Tóth L. (Takács), Vittman. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerző: Szegleti 2.

Zord időjárás és a több napos eső áztatta mély talajú pálya fogadta a csapatokat. Az első percben a vendégek egy átlövéssel próbálkoztak, de Horváth Marci résen volt és hárította a lövést. Lassan vettük fel a játék ritmusát. A vendégek lendülete alább hagyott, így több területünk maradt a támadásszervezésre. A 25. percben egy középre ívelt labda pattant Major elő, aki egyből lőtt, de a védőkről lepattant a próbálkozása. A 33. percben jó labdakihozatal után Tóth indította Vittmant, aki középre tekert és szegleti lőhetett, a pápai védők menteni tudtak. Hiába játszottunk fölényben a vendég kontrák mindig veszélyt hordoztak. 

Gólnélküli állásról folytatták a csapatok a második félidőben. Ismét a vendégek voltak kezdeményezőbbek, ám jól állta a védelmünk a sarat. A 52. percben Horváth Tamás kapott remek labdát a jobb oldalon, majd középre lőtt, ahol Tóth érkezett és 6 méterről nagy helyzetben a kapu fölé lőtt. A 60. percben újabb jobb oldalon vezetett támadásból Tóth került helyzetbe. A 16-os közepéről leadott lövését a vendégek kapusa hárította. A 68. percben a csereként beállt Horváth Dani került helyzetbe a 16-on belül, ahol a vendégvédők összezártak és ellökték játékosunkat, de a bírói sípszó néma maradt. A 72. percben a vendég térfél közepén labdát szerzett szegleti, aki remek ütemben iramodott meg és a védőket kicselezve a jobb sarokba gurított (1-0). Steven Gerrard a Liverpool legendája lőtt hasonlót!
A gól után próbált nagyobb fokozatba kapcsolni a Pápa. Egy kicsit magunkra is húztuk őket és veszélyes átlövésekkel próbálkoztak. Szerencsére Horváth Marci remekül védett. A fiúk taktikusan játszottak és őriztük előnyünket. A hosszabbítás hozta meg végső döfést. A térfelünk felénél szabadrúgással jöhettek a vendégek. Még a kapusuk is feljött fejelni az egyenlítés reményében. A beívelést kifejeltük, ami a félpályánál Szegletihez pattant. Gergő a kapu felé húzott, de hosszan tolta meg a labdát. A vendégkapus úgy tűnt visszaérve szerelni tud, de szerencsétlenül ért a labdához Gergő pedig köszönte és a besétált a játékszerrel a kapuba (2-0).

A nehéz talajú pályán főleg mezőnyjáték folyt, de a második félidőben taktikusan játszva, Szegleti Gergő extrájával sikerült itthon tartanunk a három pontot. 

Dobos Sándor. – Amire készültünk a mérkőzés előtt, azt kaptam vissza a pályán egy jó csapatot sikerült szegleti remek találataival legyőznünk. A fiúk higgadtan és fegyelmezetten játszottak és megérdemelten nyertünk. 

2018. március 31. Tarr Andráshida SC
 

megosztás