Tavasszal is ráteszünk még egy lapáttal!

Dobos Sándor vezetőedzőnkkel értékeltük a csapat őszi szereplését. 

Mi volt a cél az őszi időszakra és ezt mennyire sikerült teljesíteni a csapatnak? 

-A bennmaradáshoz elégnek tűnő pontmennyiség időarányos megszerzése volt az elsődleges célunk. Természetesen szerettünk volna minél szebben és eredményesen játszani minden mérkőzésünkön, ezzel kiszolgálni a meccseinkre kilátogató szurkolóinkat. Azt gondolom terveinket sikerült realizálni, hiszen a remélhető pontmennyiséget sikerült alaposan túlteljesíteni és jól is játszott a csapat. Külön öröm számomra, hogy a hazai közönség előtt a csapat kimagaslóan teljesített. A hazai mérkőzések táblázatán őszi bajnok lett a csapat!

 Sok volt a sérült hétről hétre, mégis mindig összeállt az a csapat, aki ütőképesnek bizonyult. Mi a titok?

-A játékosok egymáshoz és a csapathoz való hozzáállásában kell keresni a megoldást. Először a csapat, utána az egyén. Mindenkinek meg kell ezt értenie,. Andráshidán így gondolkodunk. Minden mérkőzésen más és más játékosra van szüksége a csapatnak, mert ellenfeleink játéka is más és más. Alkalmazkodunk, és közben nem mondunk le a saját játékelképzelésünkről sem. Nem vagyunk kellemes ellenfelek a mérkőzéseink döntő többségén, de nem is ez a célunk. Beleállunk a mérkőzéseinkbe, a párharcokba, férfiasan, ahogy kell.

 Mennyire vagy elégedett a mutatott játékkal idegenben és hazai pályán?

-A hazai mérleggel majdnem elégedett vagyok, a Videoton meccsnek még meg kellet volna lennie a mérkőzéskép és a helyzetek szerint is. Az összkép jó, hiszen ahogy már említettem hazai pályán ősszel elsők lettünk. Idegenbeli pontjaink száma a hazaitól elmarad, de két félidőt leszámítva ezeken a mérkőzéseken is egálban játszottunk ellenfeleinkkel, egy kis szerencsével több pontot is szerezhettünk volna. A mutatott játékkal is elégedett lehetek, hiszen ennyi pontot nem lehet csak küzdőszelemmel összeszedni, bár a mi csapatunk nem szégyelli azt, sem ha tíz körömmel kell kaparni. Lényeg, hogy szenvedéllyel, becsvággyal telve tegyük a dolgunkat.

Mi a cél a tavaszi idényre? 

-Először megszerezni minél hamarabb a még hiányzó pontmennyiséget, majd minél több mérkőzést megnyerni, amennyit csak tudunk.  Ráteszünk még egy lapáttal, ahogy mondani szokták. A munkán nem fog múlni, aztán majd meglátjuk mi fog történni.

 Erősítést tervezel- e, ha igen milyen posztra? 

-Szűkös anyagi keretünk nem engedi számomra az ilyen gondolatokat, de játékosaim őszi teljesítménye nem is indokolja ezt.

 Hogy alakul a következő időszak....

-Heti két alkalommal edzünk december közepéig, majd a feltöltődés, a család következik.  Évközben sokat utazunk, és sokszor edzések után is együtt van a társaság, ami sok időt von el szeretteinktől.

2017. december 14. Tarr Andráshida SC
 

megosztás