Újra válogatott mérkőzést rendezhettünk

Kedden a magyar női U19-es válogatott felkészülési mérkőzésének adhattunk otthont. Az ellenfél Szlovénia korosztályos legjobbjai voltak. A kiváló talajú pályán remek mérkőzést láthattunk. 

Magyarország–Szlovénia 0–1 (0–1)

Magyarország: Barti Luca – Fél Patrícia, Kovács Laura, Csigi Eszter, Fél Alexandra – Pupos Veronika (Böcskei Nikoletta 46.), Csiki Anna (Bodnár Bianka 74.) – Králik Fanni (Kerekes Eszter 70.), Oláh Adrienn, Vasas Lea (Anda Letícia 70.) – Dorner Dóra, edző: Turtóczki Sándor

Az októberi, büki Európa-bajnoki selejtezőkre készülő korosztályos válogatott kapuját a zalaegerszegi születésű, de a fővárosban futballozó Barti Luca védte. 

Az első félidőben a szlovének játszottak fölényben, míg válogatottunk nem találta a mérkőzés ritmusát. Sok volt a pontatlan átadás és az egyéni hiba. Szomszédaink pontosabban és agresszívabban futballoztak és egy átlövéssel megérdemelten vezettek a félidőben. 

A nagyszünet után a cseréknek is köszönhetően egy harcosabb válogatottat láthattunk. A lányok mindent megtettek az egyenlítésért, de az utolsó passzoknál rendre hibáztak. Szinte a kapuja elé szegeztük a Szlovéneket, de az egyenlítés nem sikerült. 

-Korábban többször is dicsértem a csapatot, de sajnos most azt kell, mondjam, hogy a lányok a tudásuk alatt futballoztak, ezért megérdemelten nyert Szlovénia. A második félidőben ugyan jobban futballoztunk, de az erőfeszítéseink nem jártak eredménnyel. A felkészülésből még hátralévő időben, több dologban is szeretnénk előre lépni – értékelte az összecsapást Turtóczki Sándor szövetségi edző. 

Reméljük, nem kell újabb három évet várni, hogy hasonló válogatott mérkőzésnek lehessünk a házigazdái. 

2017. szeptember 28. Tarr Andráshida SC


 

megosztás