Védekezés nélkül, a jó játék is kevés a győzelemhez

A 12. fordulóban igazi rangadót játszottunk az FC Ajka ellen. A hazaiak jó első félidei játékukkal eldöntötték a mérkőzést.

FC Ajka – Tarr Andráshida 4-2 (3-0)
Ajka, 300 néző. Jv.: Derdák.

Tarr Andráshida SC: Horváth M. – Nagy Z., Balla (Kalamár), Major, Varga M. – Horváth D. (Ferencz), Szegleti, Kovács L., Horváth T. (Takács) – Vitmann, Tóth L. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Horváth, Illés (2), Pákai, illetve Major, Tóth L. 

Tetszetős játékkal rukkoltak elő a fiúk és jól is játszottak mezőnyben. A hidegzuhany a 10 percben érkezett, amikor Kovács passzolt a középen érkező Horváthoz, aki a hálóba gurított (1-0). Még szinte magunkhoz sem tértünk a gól után és a 19. percben már jött is a következő. A hazaiak kihasználva védekezésbeli megingásunkat Vallejos középre passzolt labdájából Illés növelte tovább az Ajka előnyét (2-0). A 40. percben újra Vallejos vált főszereplővé, akinek a beadását Pákai fejelte a hálónkba (3-0).

Rendezni kellett a sorokat a félidőben és ez Dobos Sándornak sikerült is. A második félidőre harcosabb csapat érkezett ki. Az 51. percben Varga beívelésére Major érkezett pontosan és fejesével szépítettünk (3-1). Továbbra is lendületben maradtunk és az 57. percben büntetőhöz jutottunk. A könyörtelen ítéletvégrehajtó Tóth László volt (3-2).

A 60. percben kiegyenlíthettünk volna. Tóth varázsolta a labdát Vittman elé, aki ordító helyzetben hibázott. A következő támadásból Kalász hozta kihagyhatatlan helyzetbe Illést Horváth hibája után, eldöntve ezzel a találkozót (4-2).  A hajrában is ment előre az Andráshida, miközben két kapufát is elért az Ajka, de hiába voltak helyzeteink az eredmény már nem változott. 

Dobos Sándor:- Szép és pontos játékkal kezdtünk, de ez sajnos az ellenkező hatást ért el, mint az várni lehetett. A védekezésünk szellős maradt és nem megfelelően ütköztünk a középpályán. Ez eredményezte a félidei háromgólos hátrányunk. A másodi félidőben volt esélyünk az egyenlítésre, de sajnos ez ma nem sikerült. Tanulnunk kell a hibáikból, hogy legközelebb sokkal élesebbek lehessünk védekezésben. 

2017. október 28. Tarr Andráshida SC

megosztás