Villanyfényes mérkőzésen győztünk Pápán

A hatodik fordulóban az eddig hazai pályán még nyeretlen Pápai Perutz FC-hez látogattunk. A villanyfényes mérkőzésen kellemetlen időjárás fogadta a csapatokat. 

Pápai Perutz FC -Tarr Andráshida 1-2 (1-1)

Pápa, 300 néző. Jv.: Horváth P.

Tarr Andráshida SC: Horváth M. – Horváth T. (Tóth L.), Balla, Major, Varga – Marsai, Kovács L.(Fülöp), Nagy Z., Szegleti – Horváth D.(Ferencz), Vittman. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Szabó Zs. (11-esből), illetve Kovács L. (29.), Szegleti (76.).

Az egykor az első osztályban is szereplő, jelenleg az idén a harmadosztályba feljutott hazaiak ellen nehéz mérkőzésre készültünk. Az első percek ismerkedése után a hazaiak próbálták irányítani a találkozót és a bíráskodásnak hála sok szabadrúgást rúghattak, ami folyamatos veszélyt jelentet a kapunkra. A fiúk remekül állták a sarat és a Pápa nem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani. A félidő közepén, pontosan a 29. percben pontrúgást végezhettünk el, amit Kovács László remekül csavarta a hazaiak hálójába (0-1). A gól megnyugtatta a fiúkat és irányították a mérkőzést a folytatásban. A 35. percben Horváth Tamás kapott egy kellemetlen rúgást a lábára és sajnos nem tudta folytatni a játékot és le kellett őt cserélni. Már éppen a nagyszünetre készültünk volna, amikor a 45.percben egy vitatható büntetőhöz jutotta Pápa és Szabó kiegyenlített (1-1). 

A félidőben Dobos Sándor megfelelő taktikai utasításokkal látta el a fiúkat és stratégiát is váltottunk a kezdésnél. Feltoltuk a védekezésünket, ami fizikailag nagyon megterhelő a csapat számára. Igyekeztünk ezzel megakadályozni a felíveléseket és a hazai kontrákat, ami sikerült is. Jól kontrolláltuk a találkozót és a záró húsz percre az erőnléti különbség is kijött a csapatok között a javunkra. A 77. percben Szegleti Gergő átlövésével megszereztük a vezetést (1-2). Ez a találat új erőt adott a fiúknak és a hátralévő időben már nem engedték kibontakozni a hazaiakat. 

A jó felépítésű és erős kerettel rendelkező Pápa ellen koncentrál játékkal sikerült megszereznünk az első idegenbeli sikerünket. 

Dobos Sándor: -Értékes győzelmet arattunk. Nem kezdtük jól a mérkőzést, rengeteg szabálytalanságot fújtak ellenünk, ezekből zűrzavart tudott okozni a Perutz a kapunk előtt. Megszereztük a vezetést, majd megvolt a lehetőségünk a második gólra is. Érzékenyen érintett minket a tizenegyes, szerintem nem volt jogos. A második félidőben mezőnymunka folyt, de a cserékkel eldöntöttük a mérkőzést. Kitettük a pályára a szívünket, lelkünket, megérdemelten nyertünk!

Győzelmünkkel felugrottunk a negyedik helyre és szorosan ott vagyunk az élbolyban. 

Szép volt fiúk!

Fotók: pápa-ma.hu  

2017. szeptember 17. Tarr Andráshida SC
 

megosztás