TARR ANDRÁSHIDA
SPORT CLUB
Volt esélyünk a pontszerzésre az Ajka ellen
Volt esélyünk a pontszerzésre az Ajka ellen

A 27. fordulóban a második helyezett Fc Ajka csapatát fogadtuk.

Tarr Andráshida SC- FC Ajka 1-3 (0-0)
Andráshida, 100 néző Jv: Jakab Géza

Tarr Andráshida SC: Czirjék- Simonfalvi, Major, Kalamár, Nagy (Balla) - Szegleti, Marsai, Kovács (Tóth), Fülöp (Pajor) - Vittman, Bíró edző: Dobos Sándor 

Gólszerzők: Bíró, ill: Csizmadia (2). Oláh,

A mérkőzés első helyzete a vendégeké volt, aki egy kapunk előtti kavarodásból próbáltak előnybe kerülni, de a védőink időben tisztáztak. Nagy iramban folytatódott a találkozó. A 9. percben Szegleti jobb szélről cselezte magát közére, de 20 méterről leadott lövését védte a vendégek kapusa. Irányítottuk a mérkőzést és sorra jöttek a helyzetek is. A 10. percben egy a védőkről lecsorgó labda pattant Vittmanhoz, akit meglepett az ajándék labda és 5 méterről mellé lőtt. Nagy helyzet volt!

A 12. percben Szegleti vállalkozott 25-ról lövésre, de a kapus kezében landolt a labda. Fél perc sem tellett bele, amikor Gergő újra helyzetbe kerül, ezúttal balról cselezett, majd ívelt centikkel a kapu fölé. A vendégeknek nem volt ebben az időszakban értékelhető helyzete. A folytatásban alább hagyott a csapatok lendülete és mezőnyjáték folyt a pályán. A 35. percben Bíró gyűjtött be egy az ajkai büntetőterületen belül lecsorgó labdát, de lövése fölé ment. 

Gólnélküli döntetlen állásról folytathatták a csapatok a második félidőben. A vendégek sokkal agresszívebben játszottak és pontosabban is. Czirjéknek kellett nagyot védeni a félidő elején. Az 51. percben egy mintaszerű kontratámadás végén 8 méterre pattogott a labda z ajkai kapu előtt, amit Bíró kaparintott meg és lőtt a vendégek hálójába (1-0).

Tovább rohamozott az Ajka és egyre veszélyesebben támadtak. Az 57. percben Czirjék nagyot védett, a kipattanóra Csizmadia érkezett pontosan és egyenlített (1-1). A vendégeket feldobta a gól és két perc múlva 25 méterről Csizmadia hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe (1-2). A hirtelen jött találat teljesen visszavetette csapatunkat. A vendégek a játék minden elemében jobban futballoztak. Szerencse is kellett, hogy a következő 201 percben ne kapjunk újabb gólt. A fiúk becsülettel küzdöttek, de a helyzetekig nem jutottunk el.  A félidő hajrájában kijöttünk a szorításból és közel álltunk az egyenlítéshez. A 87. percben Szegleti a félpályáról indított a baloldalon Tóth Lászlót, aki remekül vette le a labdát, de túl közel vitte a kapushoz, aki lábbal hárított. A 92. percben egy szögletrúgásunk után, amire Czirjék is felfutott, egy kontrát kaptunk és Oláh eldöntötte a mérkőzést (1-3). 

Dobos Sándor: -Az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk egy sokkal erősebb Ajkának, sőt gólokat is lőhettünk volna. A második játékrészben vezetéshez jutottunk, de ellenfelünk két perc alatt fordított. A végén még egyenlíthettünk volna, de ez ma nem sikerült. Egy jó csapat ellen nem vallottunk szégyent, így nincs miért szomorkodnunk.

2018. május 12. Tarr Andráshida SC

KÖVETKEZIK

Érdi VSE

Tarr Andráshida SC


2019. március 23. 15.00

Érdi Sporttelep

PARTNEREINK