Volt esélyünk a pontszerzésre az Ajka ellen

A 27. fordulóban a második helyezett Fc Ajka csapatát fogadtuk.

Tarr Andráshida SC- FC Ajka 1-3 (0-0)
Andráshida, 100 néző Jv: Jakab Géza

Tarr Andráshida SC: Czirjék- Simonfalvi, Major, Kalamár, Nagy (Balla) - Szegleti, Marsai, Kovács (Tóth), Fülöp (Pajor) - Vittman, Bíró edző: Dobos Sándor 

Gólszerzők: Bíró, ill: Csizmadia (2). Oláh,

A mérkőzés első helyzete a vendégeké volt, aki egy kapunk előtti kavarodásból próbáltak előnybe kerülni, de a védőink időben tisztáztak. Nagy iramban folytatódott a találkozó. A 9. percben Szegleti jobb szélről cselezte magát közére, de 20 méterről leadott lövését védte a vendégek kapusa. Irányítottuk a mérkőzést és sorra jöttek a helyzetek is. A 10. percben egy a védőkről lecsorgó labda pattant Vittmanhoz, akit meglepett az ajándék labda és 5 méterről mellé lőtt. Nagy helyzet volt!

A 12. percben Szegleti vállalkozott 25-ról lövésre, de a kapus kezében landolt a labda. Fél perc sem tellett bele, amikor Gergő újra helyzetbe kerül, ezúttal balról cselezett, majd ívelt centikkel a kapu fölé. A vendégeknek nem volt ebben az időszakban értékelhető helyzete. A folytatásban alább hagyott a csapatok lendülete és mezőnyjáték folyt a pályán. A 35. percben Bíró gyűjtött be egy az ajkai büntetőterületen belül lecsorgó labdát, de lövése fölé ment. 

Gólnélküli döntetlen állásról folytathatták a csapatok a második félidőben. A vendégek sokkal agresszívebben játszottak és pontosabban is. Czirjéknek kellett nagyot védeni a félidő elején. Az 51. percben egy mintaszerű kontratámadás végén 8 méterre pattogott a labda z ajkai kapu előtt, amit Bíró kaparintott meg és lőtt a vendégek hálójába (1-0).

Tovább rohamozott az Ajka és egyre veszélyesebben támadtak. Az 57. percben Czirjék nagyot védett, a kipattanóra Csizmadia érkezett pontosan és egyenlített (1-1). A vendégeket feldobta a gól és két perc múlva 25 méterről Csizmadia hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe (1-2). A hirtelen jött találat teljesen visszavetette csapatunkat. A vendégek a játék minden elemében jobban futballoztak. Szerencse is kellett, hogy a következő 201 percben ne kapjunk újabb gólt. A fiúk becsülettel küzdöttek, de a helyzetekig nem jutottunk el.  A félidő hajrájában kijöttünk a szorításból és közel álltunk az egyenlítéshez. A 87. percben Szegleti a félpályáról indított a baloldalon Tóth Lászlót, aki remekül vette le a labdát, de túl közel vitte a kapushoz, aki lábbal hárított. A 92. percben egy szögletrúgásunk után, amire Czirjék is felfutott, egy kontrát kaptunk és Oláh eldöntötte a mérkőzést (1-3). 

Dobos Sándor: -Az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk egy sokkal erősebb Ajkának, sőt gólokat is lőhettünk volna. A második játékrészben vezetéshez jutottunk, de ellenfelünk két perc alatt fordított. A végén még egyenlíthettünk volna, de ez ma nem sikerült. Egy jó csapat ellen nem vallottunk szégyent, így nincs miért szomorkodnunk.

2018. május 12. Tarr Andráshida SC

megosztás