U19-es csapat őszi értékelése

Czigola Zsolt az U19-es csapat edzője értékelte az őszi szezont: 

Nyáron július 20-án kezdtük a felkészülést ami kissé nehézkesen indult nyaralás, munka és egyéb okok miatt.  A hagyományos Hegedűs Viktor Emléktornára már kezdett összeállni a keret és a tornán egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a harmadik helyet szereztük meg. Emellett sok pozitívumot mutatott a csapat játéka így a mérkőzések jól szolgálták a felkészülést.  Sajnos több edzőmérkőzést is le kellett mondani, mert ebben az időszakban elég gyenge volt az edzés látogatottság. Szerencse, hogy a bajnokság átszervezése miatt csak szeptemberben kezdtük a bajnoki mérkőzéseket így erre az időszakra már mindenki rendelkezésre tudott állni és ekkor már elégedett lehettem az edzések látogatottságával, ahogy egész ősszel.

Az NB III. Nyugati B csoportjában 9 csapatos csoportban szerepel a csapat. Az eredményeink: 12 mérkőzés 3 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség, 12 pont 15:24 gólarány. A 15 lőtt gólon 6 játékos osztozott. A legtöbb gólt Nagy-Palócz Dominik szerezte - 6 találatot. Sárga lapok: 18, Piros Lapok: 2. A 12 mérkőzésünkön 22 játékos szerepelt. 

A játékos keretben pozitív és negatív változások is történtek a nyáron. Érzékeny veszteségnek tartom Fentős Marcell távozását viszont Bagonyai Botond visszatért a csapathoz és hasznos tagja volt az ősszel. Erősségünk, hogy a játékosok nagy része már évek óta együtt játszik, mentálisan erős közösséget alkot. Sokat fejlődött a védekezésünk, bár követtünk el olyan hibákat, amelyekből könnyű gólokat szereztek ellenfeleink. Szoros mérkőzéseket játszottunk a 6 vereségből többször is jobban jöhettünk volna ki. A sérülések nagyjából elkerültek minket, kivéve kapusunk - Molnár Máté - pár hetes kiesése okozott némi gondot. Erősségünk még, hogy kreatív középpályásokkal rendelkezünk, fel tudjuk építeni a támadásokat, de a befejezések terén sokat kell fejlődnünk. Három játékos játszhat vissza a felnőtt csapat keretéből – velük mindenképp erősebbek vagyunk, ezt bizonyítja Nagy-Palócz Dominik eredményes, Ábrahám Martin csupaszív és Fekete Flórián lendületes játéka. Úgy érzem, hogy sokat fejlődtek játékosaink, ahhoz, hogy előbbre tudjunk lépni azonban több munkát kell beletenni. Remélhetőleg január, február hónapban jól fel tudunk készülni és elérhetjük célunkat a rájátszás középső csoportját.

Az őszi szezon játékosának Czotter Bálintot választottam, aki csapatkapitányként edzésmunkájával, játékával kiérdemelte.

Pozitív élményekkel zártuk az évet a Futsal tornával. Dicséret a csapatnak a mutatott játékért, élmény volt ahogy egymásért küzdöttek a fiúk és veretlenül vezetjük a csoportot. Remélem, hogy tavaszi szezonban a bajnokságban is hasonló erényeket tudunk felvonultatni és több sikerélményben lesz részünk!

megosztás